Digidexo.com

Hvilke matvarer inneholder mest fiber?

Fiber i kosten har mange helsefordeler. Ikke bare gjør en høy-fiber diett hjelp med gastrointestinal helse, men fiber er bra for å senke risikoen for hjertesykdom. Fiber inntak kravene varierer etter kjønn og alder. Den gjennomsnittlige voksne hunn trenger 25 gram fiber på en daglig basis. Den gjennomsnittlige mannlige trenger 38 gram fiber. Disse mengder fiber kan fås fra ferske matvarer i stedet for kosttilskudd.

Typer av Fiber

De to typer av fibre er oppløselige, som oppløses i vann, og uløselig, noe som ikke gjør det. Uløselig fiber ikke absorberes av kroppen, men absorberer overflødig vann for å holde innvollene flyter jevnt. Løselig fiber gels i magen til å forlenge metthetsfølelsen og bremse fordøyelsessystemet slik at kroppen kan absorbere næringsstoffer og holde blodsukkeret på et normalt nivå.

Grønnsaker

Kokt artisjokk er en av de høyest-fiber matvarer, med 10 gram per porsjon. Erter følger tett på andre plass med åtte gram per porsjon. Andre grønnsaker høy i fiber inkluderer gulrøtter, mais og poteter med huden.

Bønner og nøtter

Linser og bønner inneholder ca 15 gram fiber for hver enkelt-kopp servering. Nøtter legge ca 3 gram per unse. Solsikkefrø er den høyeste i fiber.

Frukt

Epler og pærer bør spises fersk med huden på å få mest mulig fiber fra frukt. De kan legge til så mye som 5 gram fiber per stykke. Bringebær tilby den beste kilden til fiber, med en kopp som inneholder 8 gram.

Korn og pasta

Av de korn, bygg, havre og hvetekli inneholder mest fiber. En kopp gir kroppen 6 gram. Fullkornspasta legger omtrent det samme. Multigrain brød inneholder bare ca 1 eller 2 gram fiber per skive.

Fordeler

En annen fordel med å legge mer fiber i kosten er vekttap. Fiber gir kroppen et mer komplett følelse. Denne følelsen varer også lenger enn med en diett lav på fiber. En person er sannsynlig å spise færre ganger i løpet av dagen fordi kroppen ikke føler deg sulten.