Digidexo.com

De ernæringsmessige fordelene av aubergine

De ernæringsmessige fordelene av aubergine


Aubergine har lenge vært et fast innslag i matretter over hele verden. Kokker fra Middelhavet til Midt-Østen og videre til Øst-Asia har brukt dette mildt flavored grønnsak i et bredt utvalg av populære retter. I dag er aubergine er å få oppmerksomhet for sine ernæringsmessige fordeler og dens bruk som en lav kalori erstatning for kjøtt.

Identifikasjon

Mens teknisk sett en frukt, blir auberginer i stor grad betraktet som en grønnsak i kulinariske kretser. Anlegget er medlem av søtvier familien, noe som gjør det til en nær slektning av tomat og potet. Når du velger en aubergine, oppsøke en frukt som føles fast og tung å ta på. Huden skal være glatt og fri for støt, blåmerker og tan patcher. Velg en liten til mellomstor aubergine hvis du foretrekker en søtere smak og mørt kjøtt. Større eggplanter har en tendens til å være vanskelig med en svakt bitter smak.

Fordeler

Auberginer er naturlig lav i kalorier, noe som gjør dem til et utmerket valg for alle som ønsker å gå ned i vekt. En kopp kokt aubergine inneholder bare 28 kalorier og 0,2 gram fett. Aubergine er også en god kilde til kostfiber, med 2,5 gram per porsjon. Fiber bidrar til å regulere blodsukkeret og holder kolesterolnivået lavt. I tillegg inneholder aubergine en rekke potente antioksidanter. En University of California i Berkeley studien, utgitt i 7 august 2000 utgaven av toksikologi, fant at en antioksidant kalt nasunin, som finnes i aubergine huden, beskytter cellene mot frie radikaler. En annen antioksidant, klorogensyre, er antatt å ha anti-kreft egenskaper.

Typer

Eggplants er funnet i en rekke forskjellige former, størrelser og farger. The American (kloden) aubergine er den store, pæreformet, mørk lilla aubergine som er ofte sett i dagligvarebutikker. Den italienske aubergine er lik den amerikanske varianten, om enn litt mindre. Japanske auberginer er sylindriske i form og kommer i farger som spenner fra lys rosa til dyp lilla. De har tynne skinn og en søtere smak enn de amerikanske og italienske varianter. Hvite auberginer formidle en mild smak og har en fast, meaty tekstur.

Betraktninger

Denne allsidige vegetabilsk kan brukes som et lav-kalori erstatning for kjøtt i en rekke retter. Mange er kjent med bakt aubergine parmesan, men aubergine er også et velkomment tillegg til meatless stir-fry og pastaretter samt supper og stuinger. Grillet aubergine burgere lage en deilig alternativ til tradisjonelle hamburgere. Marinert og skiver tykk, er disse burgere deretter toppet med ost, tomat og løk; de kan serveres med eller uten en bun. Aubergine er relativt lav i protein. Når den brukes som en kjøtterstatning, er det viktig å inkludere en kilde for protein i måltidet - slik som ost, bønner eller linser.

Advarsel

Aubergine inneholder målbare mengder oxalates, en organisk syre som kan være skadelig for de med nyre eller galleblæren problemer. Personer med en historie med nyrestein eller gallestein kan ønske å unngå aubergine og andre oksalat-rik mat som spinat og bete greener.