Digidexo.com

Helsemessige fordeler av Soy Protein

Interessen for soyaprotein har vært økende de siste ti årene på grunn av økende antall mennesker som ønsker et sunt alternativ til meieriprodukter og animalsk protein. Soyaprotein brukes mye i mat produksjon og matlaging på grunn av sin allsidighet og ernæringsmessige fordeler. Det er ofte foretrukket i bakevarer som det holder fuktighet godt, bleker brød, reduserer smuldrer, og forlenger holdbarheten. Soyaprotein brukes gjennom alle matvarekategorier, er et sunt alternativ til meieriprodukter for de med allergi eller intoleranse, og tilbyr en rekke hjerte-og andre helsefordeler.

Fordeler

Forbruket av soyaprotein har blitt vist å senke kolesterol, redusere risikoen for slag og kardiovaskulær sykdom, og kan hindre utvikling av osteoporose, tykktarmskreft og prostatakreft.

Funksjon

I henhold til Food and Drug Administration, er soyaprotein er et utmerket alternativ til kosten animalsk protein fordi soyabønner inneholder hele spektret av essensielle aminosyrer som kreves for optimal helse.

Kilder

De vanligste kildene til soya protein inkluderer tofu, soyamelk, tempeh, soya mel og miso, en gjæret pasta primært brukt i suppe lager.

Betraktninger

Soy protein er en av de "store åtte" matallergier, og en allergi mot soya kan forårsake symptomer som spenner fra kvalme, elveblest og rennende nese til anafylaksi.

Expert Insight

For optimal kardiovaskulær helse, oppfordrer American Heart Association tillegg av soya protein til en diett som er også høy i grønnsaker, frukt, hele korn, fisk, fjærkre og magert kjøtt.