Digidexo.com

Guar Gum: Side Effects

Guar Gum: Side Effects


Hvis du leser mat etiketter, kan du ha spionert guargummi mot slutten av en lang liste med andre ingredienser du aldri har hørt om. Matprodusenter bruker fiber til å tykne og bland alt fra iskrem og bakevarer til sauser og sauser. Selv om tyggis er uskyldig avledet fra frøene av guar planten, kan det føre til uønskede effekter i supplement form.

Fiber Effects

Guargummi er et fiber, som i likhet med andre fibre, kroppen din kan ikke fordøye. Det betyr at det har potensial til å føre til at gass og oppblåsthet før du blir vant til å ta det, sier WebMD. Du kan også oppleve løsere avføring, som kan være gunstig hvis du lider av forstoppelse. Du bør ikke merke noen bivirkninger fra guargummi lagt til mat, men som det er til stede i mengder for små til å bli merkbar.

Kvelningsfare

Hvis du har en esophageal lidelse, eller problemer med å svelge, er det mer sannsynlig å oppleve blokkering av spiserøret eller choking fra inges guargummi. Risikoen øker hvis du spiser guargummi holdige kosttilskudd uten tilstrekkelige mengder vann. Det amerikanske Food and Drug Administration krever at produsenter inkluderer instruksjonene på etiketten til å ta åtte gram vann med disse produktene.