Digidexo.com

Egenskapene til Goat Milk

Egenskapene til Goat Milk


Mens de fleste amerikanere ikke drikker geitemelk regelmessig, er geitemelk faktisk mer utbredt konsumert enn kumelk i de fleste land. Geit melk blir produsert av geit hunner, eller ikke, som er avlet for dette formål. Når det gjelder smak, næringsinnhold og utseende, er geitemelk svært lik kumelk, selv om det er noen viktige forskjeller mellom de melker.

Utseende og Flavor

I form av dens farge, tekstur og smak, bærer geitemelk en sterk likhet med kumelk. Imidlertid kan geitemelk smaker litt saltere og søtere enn kumelk. I tillegg, kan andre faktorer som påvirker smaken av geitemelk, slik som visse matvarer spist av geiter. Geit melkeprodukter, som for eksempel geitemelk ost og yoghurt, kan være litt mer bitter enn tilsvarende ku melkeprodukter. Oster laget av geitemelk har en tendens til å være myk, salt og kremet.

Næringsverdi

Ifølge Science Daily, forskning ved Universitetet i Granada tyder på at geitemelk kan være av høyere næringsverdi enn kumelk, som det kan bidra forsvare seg mot jernmangel og bein demineralisering. Dette er fordi geitemelk er høyere i jern, kalsium, fosfor og magnesium enn kumelk. I tillegg, i henhold til American Dairy geit Association, er geitemelk lettere å fordøye enn kumelk på grunn av sin kjemiske sammensetning.

Homogenisering og pasteurisering

Fordi fett globules stede i geitemelk er mindre enn de som er tilstede i kumelk, betyr geitemelk ikke skilles i lag med krem, hel og skummet melk. Snarere, opprettholder det en jevn tekstur, noe som betyr at den ikke krever ikke homogenisering eller pasteurisering. Dette gir geitemelk en litt høyere fettinnhold enn kumelk; Imidlertid, det hemmer også produksjonen av smør fra geitemelk. Ifølge American Dairy Goat Association, kan dette karakteristisk for geitemelk også ha helsemessige fordeler for forbrukerne, som pasteurisering kan føre til at produksjonen av skadelige enzymer i melk som er knyttet til åreforkalkning.

Bruksområder

Geit melk blir brukt til å fremstille et stort utvalg av produkter, fra ost, sukkertøy, yoghurt, smør, iskrem og dulche de leche til forskjellige bad og kropps produkter som såpe og lotion. Velkjente geit oster inkluderer chevre, Mato, feta, mizithra, Caprino, gjetost og rubing. Dulce de leche (også kjent som cajeta) er en melkekaramellsaus laget av geitemelk som kan brukes til toppen iskrem eller flan. Det kan også bli fortært i godteri eller lollipop skjema. Geitemelk er noen ganger byttet ut med vann i såpe-making, som såpe stakere hevder at geitemelk gir såpe en kremet tekstur og mild karakter. Av samme grunn er geitemelk substituert for vann i produksjon av lotions og kremer. Pulverisert geitemelk er noen ganger inkludert i badesaltblandinger, kroppsskrubb og badeskum løsninger.