Digidexo.com

Hvor å Endre vinsyre til Racemic Acid

Hvor å Endre vinsyre til Racemic Acid


Vinsyre er funnet i druer og andre matvarer og gir frukten en svakt syrlig smak. Racemisk syre er en blanding av to forskjellige former av vinsyre. De to formene er sagt å være kirale, noe som betyr at deres molekyler er eksakte speilbilder av hverandre som høyre og venstre hånd. Louis Pasteur oppdaget denne egenskapen av vinsyre mens du arbeider med en rest kalt rå vinstein som er igjen inne vin fat etter gjæring av vinen. Kjemistudenter noen ganger skape racemisk syre som en laboratorieøving om kirale molekyler.

Hvor å Endre vinsyre til Racemic Acid

•  Mål ut like mengder i vekt av L-type (laevo-) vinsyre og D-type (dextro-) vinsyre ved bruk av et vitenskapelig skala.

•  Oppløs den målte mengde av L-type vinsyre i destillert vann i et begerglass under omrøring med en glasstav. Oppløs den målte mengde av D-type vinsyre i en lik mengde av destillert vann i et separat begerglass på samme måte.

•  Hell begge løsninger inn i en tredje glassbeholder og røres godt. De to separate typer vinsyre molekyler vil forene og produsere varme. Når de er forenet, er stoffet omtalt som racemiske syre.