Digidexo.com

Ear infeksjon hos voksne

Ørebetennelse (otitis media) er ofte forbundet med små barn. Ifølge Mayo Clinic for Medical Research, etter alder 3, fire av fem barn har hatt minst en mellomøret infeksjon. Imidlertid kan voksne også få ørebetennelse.

Symptomer

Voksne som har en ørebetennelse typisk lider noen grad av hørselstap, og den infiserte øret vil også skade og / eller har væske drenering. Hvis disse symptomene er ledsaget av feber på 100 grader eller høyere, da en ørebetennelse er den mest sannsynlige årsaken.

Årsaker

Ørebetennelser starte når en virusinfeksjon som en forkjølelse, eller, i noen tilfeller, en miljø irriterende, får slimhinnen i mellomøret blir hovne. Når dette fôr blir så hoven at sinus og andre naturlig drenering væsker blir fanget bak trommehinnen, smerte og en ørebetennelse resultat.

Hvem er i fare

Alle som har en forkjølelse eller andre sinus-relatert sykdom er i faresonen for å utvikle en ørebetennelse. I tillegg kan miljø utløste ørebetennelser også slå de som ofte er utsatt for sigarettrøyk eller annen luftforurensning.

Komplikasjoner

Den vanligste faren fra en ubehandlet eller alvorlig ørebetennelse er en sprukket trommehinne fra væske buildup og press. I de fleste tilfeller, trommehinne leger på det eier, men i sjeldne tilfeller korrigerende kirurgi er nødvendig.

Diagnose

En lege vil diagnostisere en ørebetennelse ved å spørre om dine symptomer. De vil også bruke et spesielt lys verktøy for å vise om væske buildup finnes bak trommehinnen.

Behandling

I de fleste tilfeller vil en ørebetennelse klare seg på egen hånd. Over-the-counter smerte medisiner som paracetamol kan lindre ubehaget. Hvis en ørebetennelse vedvarer, er en antibiotika ofte foreskrevet.