Digidexo.com

Top Ten kalsium-rik mat

Top Ten kalsium-rik mat


Kalsium er et viktig mineral som bidrar til å bygge sterke bein og tenner samtidig bidrar til å regulere blodtrykket. Det er avgjørende å få hele beløpet av kalsium daglig for å forebygge fremtidig sykdom. Ikke overraskende, meieriprodukter dominerer toppen av listen, etterfulgt av proteinholdige matvarer, beriket mat og grønne grønnsaker.

Yoghurt

Yoghurt er en av de beste måtene å få din kalsium inntaket opp uten pæling på alt fettet av de fleste meieriprodukter. En 8-unse container med vanlig nonfat yoghurt inneholder 452 mg kalsium med svært få kalorier. Lowfat yoghurt inneholder bare litt mindre, på 415 mg. Yoghurt kan gjøres om til et lett måltid ved å blande den med frukt, granola eller nøtter, eller nyte det frosset eller blandet inn i en smoothie.

Cheese

Ost er nesten like høy i kalsium som yoghurt. Romano ost inneholder 452 mg kalsium per 1,5 gram, tilsvarende 8-gram av yoghurt. Sveitsisk ost inneholder rundt 336 mg kalsium, med ricotta, bearbeidet-forsterkede amerikansk cheddar, provolone, mozzarella og ekte cheddar følger tett bak. Trenger du en sunn måte å ta i alt som ost? I stedet for å spre den på en tallerken med nachos, bør du vurdere å koble den med frukt (for eksempel epler eller pærer) eller smuldre den på toppen av en grønn salat.

Melk

Det burde ikke komme som et sjokk at melk finner veien til den øverste halvdelen av listen. Melken bransjens reklamekampanje har godt plantet kalsium-rik bilde inn i forbrukerens sinn i løpet av det siste tiåret. Imidlertid, i sammenligning, melk ikke inneholder så mye kalsium i en 8-ounce parti som yoghurt gjør. En 8-unse servering av melk inneholder rundt 300 mg kalsium. Skummet melk har litt mer, og helmelk har litt mindre.

Forsterkede frokostblandinger

Korn er ikke naturlig rik på kalsium; Men mange produsenter befeste frokostblandinger å inneholde høye mengder av kalsium. Forsterkede frokostblandinger kan variere alt fra 236 til 1043 mg kalsium per porsjon.

Soy

Vanlig soyamelk inneholder ikke en tilstrekkelig mengde kalsium. Flertallet av kommersielle soya melker, men er befestet å inneholde høye nivåer av kalsium for å matche eller overgå de kalsium nivåer av melk. En åtte -ounce servering av befestet soyamelk inneholder 368 mg kalsium, rundt 70 mg høyere enn kumelk.

Andre soyaprodukter, slik som tofu, også inneholde høye prosenter av kalsium. En kopp tofu inneholder 253 mg kalsium og en utrolig minimal mengde kalorier.

Sardiner

Fisk generelt er naturlig høy i kalsium og bør regelmessig innlemmet i et sunt kosthold. For bare tre gram sardiner kommer pakket med 325 mg kalsium. Sardiner er en ervervet smak, så vurdere sauteing dem i olivenolje og blande dem inn i en pasta saus, strø på en salat eller topping en pizza med dem.

Laks

Selv om ikke så kalsium rik som sardiner, laks inneholder 181 mg kalsium i en 3-unse servering. Selv om det inneholder mindre kalsium per volum enn sardiner, for mange mennesker laks er en mer spiselig valg og kan inntas i større mengder.

Leafy Greens

Grønne grønnsaker inneholder en overraskende høy mengde kalsium for kun 1-kopp servering. Den mest kalsium rik av de grønne blader er sennep greener (315 mg), kålen (309 mg), sikori (218), grønnkål (137), nepe greener (105 mg) og løvetann (103 mg).

Melasse

Merkelig som det virker, inneholder melasse en høy andel av kalsium: 172 mg per spiseskje. For å øke bruken av melasse, bør du vurdere å erstatte melasse skjema sukker i ulike oppskrifter, og føler seg mindre skyldig når knasker på en pepperkakemann.

Helkorn

Legge hele korn til kosthold kan være gunstig for mange sektorer av helse, inkludert hjerte helse og blodtrykk. Hele korn inneholder kalsium, mens bleket mel ikke. En skive rugbrød eller hele brød inneholder ca 10 mg kalsium, og en 50-grams porsjon müsli frokostblanding inneholder ca 25 mg.