Digidexo.com

Hva er fordelene med gresskarkjerner på leddgikt?

Hva er fordelene med gresskarkjerner på leddgikt?


Gresskar frø olje inneholder omega-3 fettsyrer, en type essensiell fettsyre som må innhentes gjennom mat. Ifølge University of Maryland Medical Center, er essensielle fettsyrer nå forsket for sin positive innvirkning på en rekke degenerative sykdommer som hjertesykdom, lupus og leddgikt. Hovedrollen som omega-3 fettsyrer ser ut til å spille i kroppen er å senke betennelse. Mens leddgikt er en degenerative joint tilstand, spiller betennelse en viktig rolle i sykdommens symptomer. Ved hjelp av gresskar frø olje kan ha nytte leddgikt.

Joint Pain

Mens omega-3 fettsyrer i gresskarkjerner ikke har vist en tendens til å bremse eller reversere utviklingen av leddgikt, de bidra til å redusere intensiteten av leddsmerter. Evnen til omega-3 fettsyrer for å redusere smerte og stivhet gjør leddgikt lider større spekter av bevegelse, samt økt ganghastighet og hånd styrke. I motsetning til smertestillende medisiner, omega-3 fettsyrer i gresskarfrø tar tid å produsere smertelindring.

Morning Stivhet

En av de viktigste symptomene på leddgikt er morgenstivhet som varer i en periode ut over en halv time. Morgenstivhet reduserer pasientens produktivitet og bare legger til vanskelighetene leddgikt står overfor. Omega-3 fettsyrer bidra til å lindre morgenstivhet ved å redusere mengden av betennelse og leddstivhet som tilfaller over natten. Igjen, kan fordelene ved gresskarfrøolje ikke sees umiddelbart, men gitt tid, bør merkes forbedring.

Reduksjon av medisiner

Når omega-3 fettsyrer har påvirket en smertestillende respons, kan de ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som ofte foreskrevet for leddgikt pasienter reduseres dosen. Dette kan være spesielt gode nyheter for dem som reagerer negativt på disse smertestillende medisiner. Ifølge University of Washington, har NSAIDs vært kjent for å forårsake magesmerter, oppkast og dårlig fordøyelse. I denne forbindelse, kan de anti-inflammatoriske egenskapene til omega-3 fettsyrer i gresskarfrø redusere mer enn leddgikt smerte.

Leddgikt og depresjon

Ifølge University of Nebraska, depresjon er vanlig hos leddgikt pasienter og kan selv gå forut symptomer hos noen pasienter. Mens behandling av depresjon kan ikke forbedre leddgikt symptomer, ville det forbedre mestrings evner av pasienter. De omega-3 fettsyrer i gresskarkjerner har vist noen fordeler i å redusere depresjon. Men de er ofte brukt i forbindelse med reseptbelagte medisiner for depresjon og bør ikke brukes som grunnlag for å behandle denne alvorlige tilstanden.