Digidexo.com

Hvordan få den beste ernæring Fra vegetarisk diett

Å leve på et vegetarisk kosthold kan være givende livsstil for folk som ønsker å leve litt sunnere eller unngå å drepe dyr for mat. Vegetarisme er delt inn i fire ulike underkategorier. Veganere spiser ingen animalske produkter som kjøtt, melk eller ost. Lakto-vegetarianere drikker melk og spiser melkeprodukter som ost og yoghurt, men ikke spise kjøtt eller animalske produkter som egg. Lakto-ovo vegetarianere spiser alt en lakto vegetarianer gjør med tillegg av egg. Flexitarians spise en hovedsakelig plantebasert diett, men vil noen ganger spiser små mengder animalsk kjøtt.

Hvordan få den beste ernæring Fra vegetarisk diett

Konsumere bønner, belgfrukter, frukt, korn og grønnsaker til hvert måltid. Vegetarianere har faktisk sin egen mat pyramide for å skikkelig skissere hva slags mat bør spises og hvor ofte. På en vanlig mat pyramide, er korn den største delen av maten vi bør spise daglig. For en vegetarianer, deler næringspyramiden de største daglige porsjoner mellom bønner, korn, frukt og grønnsaker. Denne delen av næringspyramiden kan brukes av noen vegetarianer, inkludert veganere.

Ta med nøtter, frø, soya og planteolje i ett måltid om dagen. For Lacto-ovo vegetarianere og Flexitarians, kan eggehviter legges til ett måltid om dagen i tillegg. Bare én serverer en dag med disse matvarene og oljer er nødvendig for et sunt vegetarisk kosthold.

Spis hele egg og søtsaker sparsomt. Veganere og Lakto-vegetarianere kan nyte søtsaker omtrent en gang i uken. Lakto-ovo og Flexitarians kan nyte en porsjon hele egg og søtsaker en gang i uken. Disse elementene bør spises i moderate mengder, men å opprettholde en næringsrik vegetarisk kosthold.

Hint

  • Snakk med legen din om å bli vegetarianer. De kan gi nyttige råd og verktøy for å holde deg frisk på den nye kosten. De kan også henvise deg til en ernæringsfysiolog (en lege som har spesialisert seg på å spise sunt praksis).
  • Forbruket av alkohol er tillatt på et vegetarisk kosthold. Med noen diett, derimot, er moderasjon viktig ved inntak av alkohol. Å være vegetarianer øker ikke din toleranse for alkohol.
  • Soyaprodukter eksisterer som et alternativ kjøtt valg. Soya kan også bli omgjort til hamburger karbonader og pølser. De vil ikke smake det samme som kjøttprodukter, men en hengiven vegetarianer heller vil konsumere soya enn kjøtt.
  • For Lakto-vegetarianere og Lacto-ovo vegetarianere, bør du vurdere å konsumere ekstra porsjoner med melk, smør og ost til å erstatte kjøtt proteiner. De vil ikke erstatte alle de ni aminosyrer, men de vil gi deg mer energi.
  • Underernæring er en gyldig risiko når forfølge en vegetarisk livsstil. Oppsøk lege hvis du tror du kan være lider av underernæring.