Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Alzheimers sykdom med CAT Scan

Alzheimers sykdom er den mest vanlige type demens, en kognitiv forstyrrelse. Alzheimers sykdom er en uhelbredelig, terminal sykdom hvis forskere har fortsatt ikke helt fathomed. Alzheimers krever en klinisk diagnose, noe som betyr at det er ingen enkel eksamen eller prøve å diagnostisere det. I stedet må legen bruke en kombinasjon av diagnostiske tester for å utelukke andre mulige forhold, og studere de tegn og symptomer som har presentert seg. En CT scan (kortsluttet til CAT scan eller CT scan) tillater legen å undersøke hjernens funksjon non-invasiv, og kan bidra til å diagnostisere Alzheimers sykdom.

Bruksanvisning

gjenkjenne de tidlige symptomer på Alzheimers sykdom. Disse kan omfatte hukommelsestap, vanskelige å utføre enkle oppgaver eller språkproblemer. Noen som er i de tidlige stadier av Alzheimers sykdom kan forlegge ting ofte eller har beslutningsproblemer. Plutselige endringer i humør, gemytt eller personlighet kan alle være indikatorer på at noe er galt.

Ta kontakt med helsepersonell og forklare symptomene pasienten har vært inne. Han vil trolig ønske å ha en CAT scan gjort for å utelukke eventuelle nevrologiske årsaker.

Følg helsepersonell instruksjoner i forkant av CAT scan. Hun vil råde pasienten til å unngå matvarer og væsker i flere timer før skanningen. Like før CAT scan, vil pasienten bli injisert med en jod-basert løsning. Dette vil gjøre bildene på skanningen møt opp mer tydelig.

Under CAT scan, vil pasienten bli bedt om å legge seg ned på et bord. Tabellen vil da flytte inntil pasienten er plassert inne i en stor, smultring-formet maskin. Maskinen tar da tredimensjonale røntgenbilder av pasientens kropp, spesielt på hodet.

Legen vil se på bildene som ble tatt av CAT scan maskinen for tegn på Alzheimers sykdom. I noen tilfeller vil hjernen forverring være opplagt bare fra å se på skanninger. Dette synes imidlertid entydig bevis kun i avanserte stadier av sykdommen, og finne noen tegn til hjernen forverring ikke nødvendig regel ut Alzheimers sykdom. Legen vil også sjekke pasienten for tegn på nevrologisk sykdom eller andre forhold som kan være årsaken til symptomer på Alzheimers.

Tips og advarsler

  • Under CAT scan, bør pasienten bli så stille som mulig for de beste resultatene.
  • CAT skanner er relativt prosedyrer med lav risiko, men noen pasienter kan oppleve bivirkninger fra jod-basert injeksjon brukes i prosessen. Hvis kløe, utslett eller elveblest vedvarer, varsle helsepersonell slik at de kan gi deg råd videre. Alzheimers sykdom er ikke noe som en test kan diagnostisere for deg. Det må være en omfattende klinisk diagnose til profesjonelt diagnostisere Alzheimers sykdom.