Digidexo.com

Virkningene av søvnmangel i tenåringer

Virkningene av søvnmangel i tenåringer


Sover om dagen er en favoritt tidsfordriv blant tenåringer. Våkne opp forbi middag på en lørdag er ikke uvanlig. Mange tenåringer, men sove med mobiltelefonen i alert-modus, stadig våkner å returnere en tekst til venner. Uten solid hvile og en normal natts søvn, dagens tenåringer ofte ender opp med å sove ute.

Atferdsproblemer

Mindre enn ni timer søvn per natt plasserer unge voksne med risiko for utviklingsmessige og emosjonelle vansker. Søvnmangel kan forklare atferdsproblemer, ulykker og selv psykopatologi, melder The American Psychological Association. Søvn øker hjernens kjemi, som forbedrer humøret og sosial interaksjon. Ni til ti timer uavbrutt søvn hjelper den voksende hjernen tilpasse seg de kjemiske effekten av utviklingsmessige og følelsesmessige vekst, forandringer i livet, og peer og sosiale krav. Sunn søvnmønster balansere hormonelle endringer i det endokrine systemet. Denne ekstra søvn reduserer også frustrasjon nivåer som ofte er i roten av "utagering" atferd.

Manglende evne til å løse problemet

Daglig stress skader immunsystemet; men gjør tid til å sove kan korrigere de hormonelle ubalanser forårsaket av hverdagens stress. For tenåringer, stress er uunngåelig, men uten å gi hjernen med tid til å "sove på det", de langsiktige effektene av stress kan ta knekken på ungdom. Skulking, økte sykedager, moodiness og risikotaking atferd kan være tegn på at modning tenåring ikke er sitt batteri med tilstrekkelig søvn. Mangel på entusiasme og depresjon kan oppstå fra langsiktig søvnmangel, som i tenårene kan oppstå med bare flere uker med dårlig søvnmønster.

Lærevansker

Psykologer Amy R. Wolfson, Ph.D., ved College of the Holy Cross og Mary A. Carskadon, Ph.D., fra Brown University Medical School, gjennomført en studie som inkluderte 3000 ungdommer og fant at de med mindre søvn rapportert mottar skolekarakterer av C, D og F. Disse studentene rapporterte også motta 25 minutter mindre søvn og går til sengs 40 minutter senere enn studenter får A-er og B-er. Studien pekte på kortere oppmerksomhet spenn, svekket hukommelse og redusert skoleprestasjoner som resulterte av søvnmangel.

Dårlig dømmekraft

Frustrasjon og angst nivåene øker i tenåringer som er utsatt for nye opplevelser. Dette normalt utviklings reaksjon er forverret av mangel på søvn. Hver dag de ser på og lære å tilpasse seg atferd i deres verden og de voksnes verden. Med alle disse inntrykkene, muligheter for feil, og press for å gjøre modne valg, skaper mangel på søvn en oppskrift på fiasko. Grensetesting er måten at tenåringer bestemme grensene for deres verden. Uten økt dømmekraft og problemløsning ferdigheter som oppstår fra en god natts søvn, er det vanskelig for ungdom å skinne.