Digidexo.com

Hva kirurgi er nødvendig for katarakt?

Kataraktoperasjon er den mest spilte type kirurgi i USA, ifølge AllAboutVision.com. Katarakt kirurgi er behandling for pasienter som opplever syns mangler på grunn av grå stær i ett eller begge øyne.

Identifikasjon

Grå stær forekommer i den naturlige linsen i øyet. Den naturlige linsen blir uklar, forårsaker varierende grad av uklarhet eller uskarpt syn. Det kan også føre til blending problemer, særlig "spøkelse" visjon (når opplyste objekter har en glød eller visuell ekko).

Funksjon

Den viktigste funksjonen til kataraktkirurgi er å fjerne tåkete naturlige linsen, og dermed eliminere visuelle mangler og gjenopprette synsskarphet.

Funksjoner

Kataraktoperasjon er en prosess som innebærer å erstatte øyets naturlige linse med et implantat, teknisk referert til som en intraokulær linse (IOL) implantatet. Det finnes ulike valg av implantater, hvorav noen korrigere presbyopi (a syn tilstand typisk for eldre pasienter som er kjennetegnet ved tåkesyn under lesing, eller under hvilken som helst type av fokal-stamme).

Prosedyre

Katarakt kirurgi er en poliklinisk prosedyre utført på ett øye om gangen. Et lite snitt i øyet for å fjerne den naturlige linsen og plassere den syntetiske IOL. AllAboutVision.com rapporterer at dette trinnet tar bare 10 minutter, selv om hele prosedyren krever minst 90 minutter, pluss en kort restitusjonstid på behandlingsstedet.

Post-Treatment

Pasienter må ta minst to dager for utvinning, hvor øyet må være skjermet under sove og napping. Resultatene blir sett innen en uke. Ironisk nok er en mulig langvarig bivirkning tåkete syn på grunn av brudd på en myk membran påvirkes av operasjonen. Laser kirurgi er brukt for å korrigere dette.

Kostnad

AllAboutVision.com rapporterer at kostnadene varierer etter kirurg og type IOL implantat, men at de fleste helseforsikring planer vil dekke katarakt kirurgi. Men premium IOL implantater har en høyere kostnad som vanligvis ikke dekkes av forsikringen, og kan koste opp til $ 5000 for begge øyne.