Digidexo.com

Har søvnmangel forårsake tørr Eye Problemer?

Det korte svaret er "ja" - tørre øyne kan være forårsaket av mangel på søvn. Så det er en grunn til at dine venner kan spørre deg om du har hvilt når øynene er tørre og har rødhet og kløe som ofte følger med denne lidelsen. Saken er din mangel på søvn på ingen måte er en ledende årsak til tørre øyne. Ledende medisinske institusjoner er raske til å skylde på andre faktorer for dine uttørkede øyne før de skylde søvn, eller mangelen på dem.

Fysiologi

Den største årsaken til tørre øyne er relatert til en svekkelse i hvordan tårene blir produsert, og i noen tilfeller, og kvaliteten av tårer som er produsert. Tenk på tårer som måten øynene dine blir mett, akkurat som tørr hud kan bli mett av lotion eller tørr hals av vann. Tårer er laget av tre deler: vann, slim og olje, i henhold til de Mayo Clinic. For vassen, og du får ikke smøring øynene dine trenger. For lite og, igjen, trenger øynene dine ikke får fuktighet nødvendig for å avverge bort de tørre, røde og kløende symptomer.

Blinker

Blinker er svært viktig å holde øynene fuktes. Det er derfor lidelser som påvirker øyelokkene, slik som de der lokket ikke fungere som det skal, er så nært knyttet til tørre øyne. I tillegg, ifølge Mayo Clinic, hver gang du bruker mye konsentrasjon å se på noe, for eksempel å lese en bok eller å kjøre, blinke deg mye mindre og i sin tur få øynene tørket ut. Det er derfor mange ganger søvnighet er forbundet med tørre øyne, fordi ofte du kan studere i de små timer eller kjøring i tider når du er normalt sover og senere lider av tørre øyne - ikke så mye direkte på grunn av mangel på søvn, men fordi av reduksjonen i blinke rente.

Miljø

Før spørsmålet om å sove eller ikke sove er også nevnt, Cleveland Clinic rapporterer at det er nok av andre gjerningsmennene som stjeler våre øyne av fuktighet: klimaanlegg og et tørt klima er biggies. Værforhold og omgivelser kan suge fuktighet fra hornhinner akkurat som det kan suge fuktighet fra huden din.

Resten Connection

Søvn er koblet til øyehelsen din fordi det er en måte å gi øynene dine en pause fra fortsatte hele dagen, ifølge Cleveland Clinic. Tenk på søvn som en måte å lade opp øynene og forberede dem for neste dag. Når du ikke får sove, øynene ser og føler så sliten som resten av kroppen din kan føle.

Årsaker

Andre vanlige årsaker inkluderer noen sykdommer, som leddgikt, samt medisiner som p-piller, ifølge Cooper Eye Care, en New York-baserte klinikken. Også når vi blir eldre, våre tårer bare ikke smøre så mye som de gjorde da vi var yngre. Selv om noe eksotisk-klingende, er det antatt at Omega-3 fettsyrer, som de som finnes i fet fisk som laks og i noen nøtter, kan øke fuktigheten som fends av tørre øyne.