Digidexo.com

Drage frukt ernæring

Drage frukt, også kjent som pitahaya eller pitaya, er frukten av en kaktus og er like vakker som den er deilig og næringsrik. Fargen drage frukt varierer fra lys gul til dyp magenta. Den ovale frukten er omtrent på størrelse med en appelsin og er dekket med pigg formasjoner, noe som gir den sin drage kallenavn. På innsiden av frukten er fylt med en søt, semi-gjennomskinnelige cellulose og små svarte spiselige frø.

Vitamin C

Drage frukt er en fantastisk kilde til vitamin C, med bare 100 gram tørket drage frukt eller ett stykke av frisk frukt oppfylle nesten 50 prosent av den amerikanske Food and Drug Administration anbefalte daglige inntak. Vitamin C er en viktig immunsystem og kan også hjelpe til å forkorte varigheten og alvorlighetsgraden av vanlig forkjølelse.

Antioksidanter

Drage frukt er pakket full av antioksidanter, som arbeider for å beskytte kroppens celler mot skader forårsaket av frie radikaler som kan øke hastigheten aldring og selv danner kreft vev.

Fiber

For de som prøver å øke sin daglige fiberinntak, kan drage frukt være en søt alternativ. Omtrent halvparten av en stor drage frukt, eller 100 gram, kan inneholde opp til 1 gram av fibre, mens hver 100 gram av tørket frukt kan ha mer enn 10 gram fiber.

Fett og kolesterol

Drage frukt inneholder mange små, spiselige frø, noe som betyr at det har litt fett. Fordi de sorte frø er så liten, er fjerning fra det masse lignende fruktkjøttet vanskelig og krever anstrengelser. Flertallet av fett som finnes i drage frukt er enumettet fett, som generelt anses som et sunnere form av fett. Mens mange mennesker som arbeider for å senke kolesterolet er bekymret for frø og nøtter, kan drage frukt legges til et sunt kosthold uten bekymring for å påvirke kolesterolnivået.

Ernæring Fakta

En servering størrelse med drage frukt er lik en hel frukt og inneholder ca 60 kalorier, hvorav 14 kommer fra umettet fett. En servering av drage frukt har ingen mettet fett, selv om den ikke inneholder 9 gram karbohydrater, 1 g kommer fra kostfiber og de resterende 8 g fra sukker. En porsjon også inneholder 60 mg natrium og 2 g protein.

Hvor og hva du skal kjøpe

Drage frukt vokser i tropiske regioner i Sentral-og Sør-Amerika, så sørg for å se etter den i løpet av dine reiser. Fersk drage frukt og mer vanlig tørket drage frukt kan finnes i din lokale spesialitet markedet.

Betraktninger

Husk at tørket drage frukt er 10 ganger tettere enn ferske plukket frukt. Den ernæringsmessige innhold av 1,5 gram av tørket frukt drage er tilnærmet lik en full pund av frisk frukt.