Digidexo.com

Tegn og symptomer på diabetisk øye problemer

Øynene er et svært viktig organ for å kommunisere med våre omgivelser. Gjennom øynene, ser vi hvor vi skal, identifisere farer, og med kommunisere våre følelser. Diabetes, unormal akkumulering av sukker i blodet, fører vanligvis til høye blodtrykket. Kombinasjonen av høye sukkerinnhold i blodet og høyt blodtrykk kan forårsake skade på de små blodkarene og vev i øyet. Over tid, øynene blir skadet og syn svekket, en tilstand som kalles diabetisk retinopati.

Blurred Vision

Ettersom trykket i øyet økes, forstyrrer fluidum i øyet form av øyenlinsen. Når dette skjer, er lyset ikke riktig fokusert, forårsaker tåkesyn. Fordi endringen er så gradvis, kan en person som visjon blir uskarpt ikke oppsøke lege før etter tilstanden er uopprettelig.

Dårlig nattsyn

Det er spesialiserte celler på innsiden av øyet veggen som tolker lyset som kommer gjennom linsen. Noen celler blir konstruert til å behandle farge, mens andre behandle svart og hvitt. Det er færre svarte og hvite synscellene, hvorpå nattsyn er avhengig. Som øyet blir skadet av diabetes, er de celler som hjelper med nattsyn skadet på større andel.

Tap av Vision

Hvis de får fortsette uten behandling, vil diabetisk retinopati uunngåelig føre til et totalt tap av syn. Dette er fordi den optiske nerven som overfører informasjon fra øynene til hjernen har også ømfintlige blodkar mater den. Hvis blodårene er skadet, er synsnerven også skadet. Siden skader på nerver ikke kan repareres, er tap av syn fra nerveskader permanent.

Forhindre Eye Damage

Hvis du er diagnostisert med diabetes eller høyt blodtrykk (hypertensjon), ha en sjekk-opp med en øyelege minst en gang i året. Fordi tap av syn er svært gradvis, kan du ikke være i stand til å merke en endring i synet ditt før det er for sent. Holde blodsukkeret og blodtrykket under kontroll hjelper også hindre skade, ikke bare for øynene, men til andre organer med delikate blodkar.