Digidexo.com

Spleen fjerning hos barn

Spleen fjerning hos barn


Ifølge American Pediatric Surgical Association, milt fjerning kirurgi --- teknisk kalles en splenektomi --- ikke utføres så ofte som i det siste, når milten var tenkt som et unødvendig organ. Legene tror nå at milten er et viktig organ for et barns helse som fjerner avfall og bakterier fra blodet, og produserer antistoffer og røde blodlegemer. Pediatric kirurger bare fjerne hele milten hvis det er unormalt eller alvorlig skade stede.

Når er Spleen fjerning nødvendig?

Det er visse kroniske sykdommer som kan utvikle seg, noe som gjør det nødvendig å fjerne barnets milt. Ifølge University of California i San Francisco Medical Center, kroniske sykdommer som idiopatisk trombocytopenisk purpura, arvelig spherocytosis og spesifikke blodsykdommer nødvendig flertallet av milt flytting blant barn. Visse alvorlige skader som sykkelulykker eller bilvrak kan også skade milten, som krever delvis eller full fjerning.

Splenektomi Prosedyrer

Ifølge UCSF Medical Center, er milt fjerning kirurgi hos barn generelt utføres laparoskopisk ved en pediatrisk kirurg. Den operasjonen varer i 2-3 timer, og medfører bruk av miniatyriserte instrumenter og små teleskoper som er lagt gjennom en bandasje størrelse innsnitt for å fjerne organet.

Etter kirurgi

Barn vanligvis bruker to til tre dager på sykehuset etter en milt fjerning. Under hennes opphold, får barnet intravenøs antibiotika, smertestillende medikamenter og væsker til hun er i stand til å spise fast føde og ta muntlig medisiner.

Home Care

Barn kan gis ibuprofen og paracetamol for å lindre smerte symptomer etter milt fjerning kirurgi. Dusj eller bad er vanligvis tillatte ca to dager etter operasjonen eller etter utskrivning fra sykehuset. Foreldre bør overvåke operasjonen innsnitt for å hindre smitte.

Betraktninger

Når barnets innsnitt har helbredet fra milt fjerning kirurgi, vil du være i stand til å føle en fast ryggen like under snittet. Ifølge UCSF Medical Center, dette er normalt, og er kjent som en "helbredende rygg", som vil mykne og forsvinner i flere måneder etter operasjonen.