Digidexo.com

Barn øreinfeksjoner

Innen de fleste barn slår tre, de har blitt diagnostisert med en ørebetennelse minst én gang. Det er den vanligste diagnosen barndommen sykdom i USA, ved siden av vanlig forkjølelse. Øret infeksjoner kan være forårsake et barn mye smerte og ubehag. Imidlertid kan øreinfeksjoner enkelt bli behandlet, og kan noen ganger være forhindret.

Fakta

Den medisinske termen for vanlige ørebetennelser er akutt mellomørebetennelse, og refererer til en infeksjon i mellomøret. Innenfor øret, er det en liten passasje som forbinder mellomøret til nesen. Denne passasjen, kjent som øretrompeten, bidrar til å drenere væske fra mellomøret. Bakterier, i form av virus eller bakterier, kan komme inn i mellomøret, forårsaker en infeksjon. Dette skjer vanligvis når et barn har en kald og drenering av øretrompeten er midlertidig sperret. Den overskytende væske i øret kan føre til et barn smerte og kan produsere en feber.

Symptomer

Hvis barnet ditt har feber og er konstituert irritabel, kan dette være et tegn på en øreinfeksjon. Eldre barn kan klage over smerter i øret, mens yngre barn kan napp på sin øreflippen eller riper på øret. I mange tilfeller vil barn som utvikler ørebetennelser har en kald før utbruddet av øret infeksjon symptomer. Hvis barnet ditt har en kald, se etter en feber eller tegn på smerter i øret og se barnets lege hvis du mistenker en ørebetennelse.

Diagnose

Å diagnostisere en ørebetennelse, bør barnet undersøkes av lege. Legen vil ta en kort sykehistorie og utføre en fysisk eksamen. Legen vil undersøke øret ved hjelp av en otoskop, som ligner på en liten lommelykt. Legen vil se etter væske og rødhet og se på det helhetlige utseendet og bevegelse av trommehinnen.

Behandling

Legen vil vurdere mange faktorer før de bestemmer hvordan å behandle barnet ditt. Legen vil vurdere hvilken type infeksjon, alvorlighetsgrad, historie av ørebetennelse, hvor lenge barnet ditt har hatt infeksjonen, og mer. I noen tilfeller vil antibiotika være foreskrevet for å rydde opp infeksjonen. I andre tilfeller kan legen har grunn til å tro at infeksjonen vil klare seg på egen hånd. Hos barn med mer alvorlige problemer forbundet med ørebetennelser, kan en lege foreslå kirurgisk innsetting tympanostomy rør for å tillate væske til å renne fra øretrompeten.

Forebygging

Det er et par ting som kan hindre ørebetennelse hos barn. Spedbarn som ammes i minst seks måneder er mindre sannsynlighet for å utvikle ørebetennelse i tidlig alder. Flaske-matet barn bør holdes i en vinkel under feedings å hindre ørebetennelse. Reduser eksponering for passiv røyking, som barn som jevnlig blir utsatt for det er mer sannsynlig at lider av hyppige og alvorlige ørebetennelser. Siden forkjølelse kan føre til ørebetennelse, vaske hendene ofte, så vel som ditt barns, for å redusere overføring av bakterier som forårsaker forkjølelse.