Digidexo.com

Hva Størrelse Må nyrestein spekter til?

Hva Størrelse Må nyrestein spekter til?


Nyrestein kan føre til uutholdelig smerte og intens ubehag som har blitt sammenlignet med noen til arbeid og levering av et barn. Mens smertestillende kan bidra til å lindre smerten midlertidig, er den eneste måten å gjøre det stoppe å fjerne stein fra kroppen. Dette kan utføres naturligvis ved å føre steinen gjennom urinstrømmen, men hvis stenen er for stor kan det må fjernes kirurgisk.

Funksjoner

Det kan være vanskelig å diagnostisere nyrestein fordi symptomene ofte kan tilskrives andre årsaker. Avhengig av plasseringen av nyrestein i kroppen, kan det føre til at ingen innledende symptomer. Men når steinen beveger seg inn i urinveiene, kan det blokkere flyt av urin fra nyrene til blæren og føre til kramper, kvalme, forvirring, piercing smerter, feber, frysninger og blod i urinen, blant andre symptomer.

Effekter

Størrelsen av nyrestein ikke alltid stemmer overens med mengden av smerte involvert. Formen på steinen har mye å gjøre med å skape smerter hos pasienten. En liten stein med skarpe eller utstikkende kanter kan produsere større ubehag enn en større, jevnere stein.

Størrelse

Opp til 3 prosent av voksne amerikanere vil utvikle nyrestein i løpet av livet. Nyrestein utgjør mer enn 400.000 sykehusinnleggelser hvert år, omtrent 10 prosent av alle urologiske sykehusinnleggelser.

Betraktninger

Ingen vet egentlig hva som forårsaker nyrestein. Tendensen til å utvikle nyrestein ser ut til å ha en genetisk link; miljø, kosthold, sex og historie av urinveisinfeksjon kan også spille en rolle. Amerikanske indianere, er folk av afrikansk avstamning og visse andre etniske grupper sjelden plaget med nyrestein, mens innbyggerne i Sørøst og sørvestre USA ser ut til å være på et høyere risiko enn sine nordlige naboer.

Identifikasjon

Nyrestein varierer mye i størrelse. Noen steiner kan være så liten som et sandkorn, men ofte de er mye større. Pearl-size nyrestein er ikke uvanlig, og steiner så store som en golfball har blitt registrert. Nyrestein er typisk brun til gul i farge og kan ha en glatt eller ujevn overflate.