Digidexo.com

Hva er Tegn og symptomer på en underactive skjoldbrusk hos barn?

Hva er Tegn og symptomer på en underactive skjoldbrusk hos barn?


Skjoldbruskkjertelen er et organ ansvarlig for å produsere hormoner som regulerer stoffskiftet og kjemiske prosesser som vekst og utvikling, skriver Robyn Koumourou, forfatter av en bok om underactive skjoldbruskkjertelen. Noen ganger, ikke skjoldbruskkjertelen fungerer ikke skikkelig og er enten overaktiv og produserer for mye hormon (hypertyreose) eller er lite aktiv og ikke produserer nok hormon (hypotyreose). Det er viktig å erkjenne hypotyreose symptomer og å søke legehjelp for diagnose og behandling siden sykdommen betydelig påvirker barnets vekst og utvikling.

Generelle Tegn og symptomer

Personer (inkludert barn) som har hypotyreose kan oppleve tretthet, treghet, forstoppelse, vektøkning, følsomhet for kulde, hes stemme, muskelsvakhet, hevelser i ansiktet og endringer i hud, hår og negler, ifølge Mayo Clinic.

Hypotyreose lider av alle aldersgrupper kan oppleve disse generelle symptomer, men barn og ungdom kan ha andre symptomer som voksne ikke har. (Referanser 3 & 4)

Forbigående Hypotyreose

Noen babyer kan ha forbigående (midlertidig) hypotyreose hvor de presenterer unormale skjoldbrusk hormon nivåene når de blir født. Men denne uregelmessige nivået av thyroid hormon returnerer til det normale etter en viss tid passerer; når hormonene stabiliserer seg, vil barnet ikke trenger å bli behandlet langsiktig, ifølge Children Hospital i Boston.

Medfødt hypotyreose

En annen lidelse som kan påvirke nyfødte er medfødt hypotyreose. Første symptomene på en baby med denne tilstanden er dårlig appetitt, forstoppelse, lav kroppstemperatur, langsom puls, gulsott, økt søvnighet og nedsatt gråt, skriver Koumourou.

Andre tegn på medfødt hypotyreose som utvikler etter flere uker med fødsel inkluderer dårlig vekst og utvikling, hes gråt, navlebrokk (marine stikker ut), tørr hud og hår, langsomme reflekser og en forstørret tunge, ifølge Koumourou og Barnesykehuset i Boston. Hvis barnet ikke har blitt behandlet ved dette punktet, dessverre, det er en god sjanse for at han allerede har lidd permanent hjerneskade.

Hypotyreose hos barn og ungdom

Fordi hypotyreose utvikler seg langsomt hos barn og ungdom, kan leger har en utfordrende tid å diagnostisere sykdommen. Uansett, kan visse tegn føre en lege for å vurdere hypotyreose som et potensielt problem hos barn; for eksempel en nedgang i vekstraten, unormalt korte lemmer og forsinkelser i tannutvikling, som det fremgår av Barnesykehuset i Boston.

Langsom vekst (høyde) og forsinkelse i seksuell vekst (puberteten) samt generelle symptomer på hypotyreose som tretthet, manglende energi, følsomhet for kulde, vektøkning og forstoppelse er karakteristisk for ungdom med underactive skjoldbruskkjertelen. Ifølge Koumourou, struma eller hevelse i halsen på grunn av skjoldbruskkjertelen blir betent, kan vises. I tillegg kan en nodule (klump) utvikle seg i skjoldbruskkjertelen, som bekrefter at skjoldbrusk sykdommen er til stede, i henhold til Barnesykehuset i Colorado.