Digidexo.com

Høye protein dietter og nyrestein

Selv om en høy-protein diett er generelt trygt for en ellers sunn voksen, det betyr ikke at en slik livsstil er helt risikofritt. En ikke-så-vanlig mulighet stammer fra tilslutning til en høy-protein diett er dannelse av nyrestein. Nyrestein er en utrolig smertefull urinveier som sender millioner av mennesker til legevakten årlig.

Om nyrestein

Nyrestein er formasjoner som oppstår når naturlig forekommende kalsium krystaller koagulere i urinveiene. Selv om kroppen har kjemikalier i urinen som er ment å hindre at disse krystallene fra forming (slik at de i stedet bli utskilt i minuscule skjema innen ens urin), og til systemet ikke fungerer som forutsatt, slik at krystallformasjoner til å bygge opp og resulterer i nyrestein.

Nyrestein og Protein

Fordi forbruket av protein resulterer i kroppen skiller ut ekstra kalsium i urinen, har mange forskere hypotese om at dietter som er svært høy i protein kan øke risikoen for nyrestein. For å unngå denne ekstra risiko, leger anbefaler generelt tilslutning til en moderat-protein diett.

Definere Moderat

Den amerikanske Dietetics Association anbefaler daglige proteinbehovet på 0,4 gram per kilo kroppsvekt for vanlige, stillesittende mennesker. Men, er dine protein behov endret av din generelle aktivitetsnivå. Utholdenhets traineer anbefales å konsumere mellom 0,55 og 0,65 gram per kilo kroppsvekt, mens vekt traineer bør være forbruker mellom 0,65 og 0,8 gram per kilo kroppsvekt. Så justere "moderat" proteininntak basert på kroppens behov.

Teorier / Spekulasjoner

Selv om legene er glad i å foreslå en kobling mellom høyere inntak av protein og muligheten for å utvikle nyrestein, som kan koblingen være mer usikkert enn du skulle tro. Hvis det var tilfelle, enn du ville forvente å se en høyere forekomst av nyrestein blant hardcore kroppsbyggere, som de er beryktet for å konsumere store mengder protein. Imidlertid har ingen studie hittil identifisert kroppsbyggere som lider av en statistisk større antall nyrestein hendelser enn ikke-kroppsbyggere.

Betraktninger

Således kan høyere protein dietter bare resultere i dannelsen av nyrestein blant personer som allerede er genetisk utsatt for tilstanden. Imidlertid er det fornuftig rute for dem opptatt med mulighet for nyrestein moderasjon. Begrens inntak av protein til de rimelige anbefalte beløp for dine spesielle behov, og ikke plasser unødig bekymring på muligheten for nyrestein. Hvis de oppstår på tross av din forebyggende tiltak, kan du i det minste sove godt å vite at du gjorde noe for å invitere tilstanden.