Digidexo.com

Lupus symptomer hos barn

Lupus er en inflammatorisk sykdom der immunforsvaret angriper sitt eget organer, inkludert hjertet, nyrer, ledd og hud. Lupus kan påvirke folk i alle aldre. Symptomer på lupus hos barn er lik de for voksne. Mange barn med lupus ansiktet omfattende organskade sammenlignet med voksne, fordi et barns diagnose kan ta lengre tid.

Malaise

Barn med lupus føler deg dårlig, men kan ikke artikulere hva er egentlig galt. Symptomer inkluderer muskelsmerter, tretthet og / eller depresjon.

Utslett

En av de klassiske symptomene på lupus hos barn (og voksne) er en sommerfugl eller malar utslett, som er rødlig i fargen og krysser fra det ene kinnet til den andre.

Fever

Feber kombinert med leddsmerter kan være tegn på lupus.

Nyre dysfunksjon

Barn som lider av lupus kan utvikle nyresykdom (lupus nefritt), noe som fører til hevelse i føtter og ankler og unormalt høye nivåer av protein i urinen.

Sensitiviteter

En tilstand som kalles Raynauds phenemenon kan føre til at barnet å være altfor følsom for solen og kunstig lys. Andre symptomer er kramper i fingre og tær i reaksjon på kalde temperaturer.

Diagnose

Ifølge Bostons Children Hospital, må et barn viser minst fire av 11 spesifikke egenskaper forenlig med lupus å bli diagnostisert med sykdommen. Hvis du mistenker at barnet ditt har denne autoimmun lidelse, gjør en avtale med en barnelege for å diskutere dine bekymringer.