Digidexo.com

Smittsom utslett hos barn

Barn kan utvikle utslett fra berøre giftige planter, ved å berøre en kaustisk rengjøring produkt, eller ved å fange et virus som forårsaker et utslett. Utslett som vises på huden som et resultat av å berøre en kjemisk, kan det være lett behandles og ikke utgjør en risiko for andre barn. Hvis utslettet er forårsaket av en giftig plante eller et virus, men foreldre må være klar over at utslettet kunne spre seg til andre.

Chicken Pox

Vannkopper er en viral sykdom som fører til at huden til å utvikle røde nupper. Disse røde nupper er vanligvis væskefylt og ekstremt kløende, og kan dukke opp hvor som helst på kroppen, inkludert ansikt, hals, bryst, rygg, armer og ben. Det er veldig viktig å ikke la barnet gå på skolen før sine blemmer er all helbredelse, som denne sykdommen er svært smittsom til andre.

Poison Ivy

Poison Ivy er en tre-bladde plante som vokser i skog og skogkledde områder. Bladene kan tidvis ha små, røde flekker på dem og rufsete kanter. Når huden kommer i kontakt med disse bladene, frigir den en kjemikalie som får huden til å utvikle et rødt, icthy utslett. Hvis en annen person berører utslett, kan det spre kjemikalier fra anlegget på deres hud. Derfor er det viktig å isolere et barn med giftig eføy å unngå utilsiktet eksponering til andre barn.

Meslinger

Meslinger er en vanlig sykdom som forårsaker ansiktet og kroppen for å utvikle en brun utslett, og er vanligvis ledsaget av nasal kongestion og hoste. Meslinger er svært smittsomt for andre, og kan spre seg fra person til person enkelt.

Poison Oak

Giften eik er en annen giftig plante som frigjør kjemikalier gang i kontakt med huden. Giften eik anlegget er en hårete vintreet som slynger opp trær i skog og skog. Når rørt, kan det føre til at huden til å utvikle en sint utslett som klør og brenner. Kontakt med en annen persons hud kan spre utslett, så all kontakt med andre mennesker bør unngås før giften eik er behandlet.

Skarlagensfeber

Skarlagensfeber er en sykdom forårsaket av streptokokkbakterier, og fører til en alvorlig sår hals og en rød, flekkete utslett som gjør at huden føles ru å ta på. Skarlagensfeber er ekstremt smittsomt og bør behandles med antibiotika for at det å bli eliminert. Før antibiotika ble oppfunnet, skarlagensfeber var ofte dødelig.