Digidexo.com

Hva er årsakene til plutselig håravfall hos kvinner?

Hva er årsakene til plutselig håravfall hos kvinner?


Plutselig hårtap hos kvinner er en alvorlig tilstand som ikke alltid er lett diagnostisert. Den medisinske termen for denne type tynning er "diffuse un-mønstrede alopecia," sier Hårtap Information.com. Testosteron er antatt å være hovedproblemet for plutselige hår tynning i kvinner. Hvis plutselig håravfall oppleves, har håret undersøkt av en lege som har erfaring med håravfall symptomer hos kvinner.

Medisiner

Medisiner og rusmidler er ofte den mest sannsynlige årsaken til plutselig hårtap. Diskuter dine medisiner med legen din for å fastslå om noen medisiner som du tar kan muligens føre til hårtap. De mest vanlige reseptbelagte medisiner som kan forårsake hårtap er skjoldbrusk medisiner, blodtrykk medisiner, muntlig fødsels prevensjon, Heparin eller Coumadin, medisiner for å senke kolesterolet, kortison, Zyloprim, Prozac, mange antidepressiva og ernæringsmessige mangel narkotika.

Rusmiddel

Ulovlig, rusmiddel - slik som LSD og kokain - kan også føre til plutselig håravfall. Stress forårsaket fra å ta disse stoffene kan doble effekten, forårsaker hårtap å være alvorlig.

Alvorlig Stress

Stress kan føre til plutselig håravfall. Telogen effluvium er betegnelsen som brukes for håravfall forårsaket av alvorlig stress, enten følelsesmessig eller fysisk, slik som å gi fødsel. Stress kan presse hårsekkene tidlig fra hodebunnen. Håravfall hver dag er normal, men stress kan føre til hårtap å akselerere og å forbli i akselerert tilstand før den stressende situasjonen har sunket. Denne tilstanden kan fortsette i måneder eller år uten kvinnen å forstå årsaken til stress.

Gynekologiske betingelser

Noen gynekologiske tilstander - for eksempel ovarietumorer, graviditet, testosteron, kraftige blødninger og menopause - kan føre til plutselig håravfall. Hormonet DHT spiller en stor faktor i hårtap. Tynning med disse forholdene oppstår vanligvis innen alle områder av hodebunnen.

Kjemoterapi

Anagen effluvium er betegnelsen som brukes for hårtap som følge av kjemoterapi. Kort tid etter kjemoterapi prosessen, kan 90 prosent av hårsekkene falle ut mens i den voksende prosessen.

Traction Alopecia

Traction Alopecia er en tilstand som er forårsaket av håret blir trukket tett i hestehale eller fletter over tid. Extentions, mais rader og pyntebånd er de vanligste formene for denne tilstanden. Håret kan vokse etter at håret endrer syklus av trange stiler.