Digidexo.com

Hvordan er humant papillomavirus Overført?

Hvordan er humant papillomavirus Overført?

Forståelse HPV

Humant papillomavirus (HPV) fører ofte infeksjoner forekommer på forskjellige deler av kroppen. HPV-infeksjoner kan ikke ha symptomer, eller de kan føre til atypiske vekster, slik som vorter på hender eller føtter, kjønnsvorter, og lesjoner i munnen og øvre luft området. HPV-infeksjoner noen ganger føre til mer alvorlige tilstander som livmorhalskreft.

Overføring av HPV

HPV er vanligvis overføres fra hud kontakt med en smittet person. HPV kan komme inn i kroppen et kutt på utsiden av huden. De typer HPV som forårsaker kjønnsvorter overføres ved seksuell kontakt. Dessuten kan en person kontrakt HPV fra en smittet person gjennom oral sex, noe som resulterer i munnen lesjoner. I tillegg kan en infisert mor eventuelt passere på HPV-infeksjon i en baby under en vaginal levering.

Økt risiko for å utvikle HPV

Enkelte mennesker er mer utsatt for å pådra en HPV-infeksjon. De personer med flere sex-partnere har større risiko. Kvinner 25 og yngre også har større risiko. De med HIV eller andre immunsvikt lidelser er også en økt risiko for å utvikle en HPV-infeksjon. HPV-infeksjoner som forårsaker vorter på hånden og føtter er mye mer vanlig hos barn enn voksne, fordi barn er mer sårbare for disse bestemte typer HPV-infeksjoner.