Digidexo.com

Hva type sopp som forårsaker Håravfall?

Hva type sopp som forårsaker Håravfall?


En dermophyte er en type sopp som forårsaker infeksjoner i hud, hår og negler. Det finnes flere typer soppinfeksjoner som forårsaker hårtap inkludert tinea capitis, sopp follikulitt, og piedra.

Tinea Capitis

Tinea capitis, også kjent som ringorm i hodebunnen, er en soppinfeksjon som forårsaker flekkvis hårtap i hodebunnen. Det er mest vanlig hos barn, men kan forekomme hos voksne.

Tinea Capitis Treatment

Mindre tilfeller av tinea capitis kan løse seg selv, eller kan behandles med kremer som Lamisil-AT. Avanserte tilfeller kreve antibiotika, er Griseofulvin den vanligste antibiotika foreskrevet, er Terbinafin, itrakonazol og flukonazol brukes til mer alvorlige infeksjoner.

Fungal Folliculitis

Fungal follikulitt er en soppinfeksjon som forårsaker et kviselignende tilstand med ringer av betennelse rundt hårsekkene. Alvorlige tilfeller kan føre til bare flekker og permanent håravfall.

Fungal Folliculitis Treatment

Mindre tilfeller av sopp follikulitt behandles med aktuelle over-the-counter antibiotika som bacitracin. Alvorlige tilfeller krever reseptbelagte behandlinger som griseofulvin.

Piedra

Piedra er et hår soppinfeksjon som forårsaker harde knuter å utvikle seg på hårfibrene. Soppen gjør at hårsekkene å svekke og bryte, forårsaker flekkvis håravfall.

Piedra Treatment

Behandling for piedra innebærer barbere det berørte området og bruke en aktuell azol-baserte soppdrepende behandling.