Digidexo.com

Effektene av Probiotika

Probiotika er "gode" bakterier som ligner på mikroorganismer som finnes i den menneskelige tarmen. De er funnet funnet i noen matvarer og drikkevarer. Probiotika kan også tas som kosttilskudd.

Fordeler

Probiotika har blitt brukt til å behandle en rekke medisinske tilstander, fra diaré til gjær infeksjoner. De kan også bistå i å øke immunforsvaret å gjøre folk mindre utsatt for sykdom.

Source

Probiotika finnes i både mat og kosttilskudd. Yoghurt med levende kulturer er den vanligste kilden til probiotika, men de er også i noen melker (kefir), soyadrikke og saft.

Tilskudd

Noen foretrekker å få sine probiotika i kosttilskudd. Former for probiotiske kosttilskudd inneholder tabletter, pulver og væske. De fleste kan bli funnet på den lokale dagligvarebutikken apotek.

Signifiance

Regelmessig bruk av probiotika kan være i stand til å forbedre ens generelle helse. En studie gjort i Sverige i 2005 fant at ansatte som fikk Lactobacillus savnet mindre arbeid enn de som ikke fikk den probiotiske.

Potensiell

Forskere er for tiden studerer potensialet av probiotika for å redusere allergi hos barn og redusere risikoen for visse typer kreft. Studier fortsetter på effekter av probiotika i forebygging og behandling av en rekke av gastrointestinale lidelser, så som irritabel tarm-syndrom.

Advarsel

Når det tas i mat, er det få bivirkninger fra å konsumere probiotika. Som med alle supplement, er det best å snakke med legen din før du tar probiotiske kosttilskudd.