Digidexo.com

Betyr Protein Powder faktisk fungerer?

Med så mange protein pulver kosttilskudd i hyllene i dag, kan du begynne å tro at de må være godt for noe. Svaret på spørsmålet om hvorvidt de fungerer avhenger av hvilke resultater du håper på, og hva annet du har lagt til rutine å oppnå disse resultatene.

Hva Protein Does

Proteiner bidra til å bygge vår hud, hår, negler og muskler, og de også hjelpe på fordøyelsen og andre kroppsfunksjoner. Muskler, sammen med andre deler av kroppen, bruke protein som en mekanisme for reparasjon og som en kilde for brennstoff. Proteiner brytes ned til aminosyrer av enzymer i mage og tarm, og blir deretter rekombinert i leveren og andre organer til proteiner som er brukbare for brensel og reparasjon. Eventuelle overskytende protein som ikke brukes av kroppen skilles ut som urin.

Typer

Soy protein er avledet fra soyabønne anlegg og er en ufullstendig protein, noe som betyr at det inneholder færre aminosyrer. Whey protein er avledet fra prosessen med å snu melk i ost og er en komplett protein. Begge disse proteinene er gode kilder, men soyaprotein har en tendens til å være billigere enn myseproteinpulver.

Bruksområder

Protein pulver er mest brukt for kroppsbygging eller muskel toning. Protein pulver alene ikke vil forme en perfekt muskuløs kropp, men de kan hjelpe. Når du trener, musklene rive på et mikroskopisk nivå. En god indikator på hvor mye skade treningen har forårsaket er graden av stølhet etterpå. Rett etter en streng trening, er musklene på jakt etter drivstoff for å reparere skaden. Når protein pulver er tatt innen 20 minutter etter en treningsøkt, går protein rett til musklene for å bidra til å gjenoppbygge og reparere. Gjennom denne prosessen, musklene vokser sakte å imøtekomme tyngre og hyppigere vektløfting.

Bruker Utenfor Bodybuilding

Proteiner blir brukt til å reparere og brensel områder andre enn muskler. Proteintilskudd er ofte anbefalt av leger etter at en pasient har gjennomgått kirurgi, for å fremskynde helbredelsesprosessen. Proteiner finnes i høy-kalori ernæring drikker som Sørg eller PediaSure som er gunstig for eldre og unge individer for vekst og reparasjon. Protein pulver er ofte brukt av vegetarianere eller veganere som ikke får nok protein fra kosten uten kjøtt.

Andre kilder

Protein finnes i magert kjøtt som hvitt kjøtt kylling, svinekjøtt og oksekjøtt. Melk, egg, bønner, nøtter og noen grønnsaker er gode kilder. De fleste individer få mer enn deres daglige behov av protein gjennom mat kilder, men for å bygge muskelmasse etter strenge treningsøktene, trenger protein økes.

Anbefalte Beløp

Den gjennomsnittlige voksne trenger 0,8 til 1 g protein per kilo kropps fett daglig. For å bygge muskler, forbruker 1,5 til 2 g protein per kilo kroppsvekt. Siden kroppen din kan bare behandle så mye protein på en gang, er enhver protein i overkant av 40 g konsumert i én sitting ikke brukt og utskilles. Hvis du bestemmer deg for å starte et protein pulver rutine, se nøye på ernæring etiketter. Hvert gram protein inneholder 4 kalorier, så noe i overkant av det som skal være minimal. Vurdere hvor mye fett og sukker for å se om det passer med dine ønskede resultater.

Advarsler

Siden protein er behandlet hovedsakelig i leveren og nyrene, forbruke for mye protein for en lengre periode kan hindre lever-og nyrefunksjon. Ikke start en protein pulver diett forventer umiddelbare resultater. Ved hjelp av protein, et balansert kosthold og daglig mosjon vil gi resultater, men de kommer med tid og tålmodighet. Bygge og vedlikeholde muskler er en langsiktig satsing.