Digidexo.com

Hvorfor Chemo føre til hårtap?

Hvorfor Chemo føre til hårtap?


Kjemoterapi er kjent å forårsake hår tap. Dette hårtap alt avhenger av type kjemoterapi brukt og mengden foreskrevet. Det Håravfall er ødeleggende for folk flest og er en av de mest fryktede bivirkninger av cellegift.

Identifikasjon

Håravfall etter kjemoterapi er utbredt, og det vanligvis resulterer i fullstendig skallethet. Hår kan også mangle fra øyevipper og bryn.

Typer

Håravfall forårsaket av kjemoterapi kalles alopecia totalis. Denne typen hårtap kan vokse tilbake siden alle hårsekkene lever fremdeles, selv om det kan ta måneder.

Kjemoterapi

Kjemoterapi anvendes i behandling av cancer, på grunn av sin evne til å ødelegge raskt multipliserende celler. Siden kreftceller er raskt multiplisere det fungerer godt å utrydde dem og tregere spredning.

Årsak

Ulempen til kjemoterapi er at hårsekkene er raskt multiplisere, så kjemoterapi angriper disse cellene også, noe som fører til utbredt hårtap. Selv om håravfall er utbredt, er det ikke permanent.

Time Frame

Håravfall fra kjemoterapi begynner omtrent 10 til 14 dager inn i behandlingen. Dette hårtap kan skje gradvis, eller kommet ut i plugger eller klumper.