Digidexo.com

HIV Tegn på kroppen

HIV-sykdom kan føre til en rekke symptomer som synlig påvirker kroppen. Imidlertid er mange av disse ikke er spesifikke for HIV, og det meste dessuten ikke vises til HIV-sykdom har nådd sin avanserte stadier. Det er derfor viktig å ikke stole på visuelle signaler for å finne ut om noen har HIV.

Akutt HIV

Den mest åpenbare tegn på akutt HIV-infeksjon, er den første fasen av HIV-sykdom (forekommer mellom to og fire uker etter smitte) en rød hud utslett. Den starter på overkroppen og hodet og kan spre seg, noen ganger forårsaker peeling og sår. Dette ligner på utslett forårsaket av andre virus; noen mennesker ikke får symptomer på akutt HIV.

Symptomatisk HIV

Skiltene på kroppen av tredje-etappe (symptomatisk) HIV inkluderer kronisk hovne lymfekjertler, vekttap, soppinfeksjoner og dermatitt. Disse er alle også forhold som forekommer hos personer som ikke har HIV.

AIDS

AIDS (fjerde stadium HIV) fører til de mest gjenkjennelige tegn på HIV-infeksjon. Disse inkluderer de lilla hudlesjoner fra Kaposis sarkom samt soppinfeksjoner i munnhulen og vagina. Opportunistiske infeksjoner med humant papillomavirus og herpesvirus fører til vorter og blemmer.

Asymptomatisk HIV

Asymptomatisk HIV er den lengste fasen av HIV, som varer i gjennomsnitt 10 år. Denne fasen er preget av mangel på symptomer og av noen åpenbare tegn på kroppen.

Testing

Fordi HIV har en lang scene med ingen symptomer og ikke årsaker ikke spesifikke symptomer før det er avansert, den eneste måten å vite om man har blitt smittet er gjennom testing (se lenke i Resources).