Digidexo.com

Hva er årsaken til et amebic Liver Abscess?

Hva er årsaken til et amebic Liver Abscess?


En amebic leveren abscess er et hulrom i vevet av leveren forårsaket av en parasitt. Hulrommet blir fylt med puss. Parasitten ansvarlig for amebic lever abscess er Entamoeba histolytica, som også er årsaken til andre forhold som amebiasis. Det er mulig å bli smittet med Entamoeba histolytica og ikke oppleve noen symptomer, ifølge Food and Drug Administration. Invasjonen av leveren av parasitten er sjelden, men når det skjer, er medisinsk intervensjon nødvendig før infeksjonen sprer seg til andre organer, inkludert hjernen, ifølge National Institutes of Health (NIH).

Fakta

Når parasitten E. histolytica kommer inn i kroppen, vanligvis gjennom munnen, kan den reise via blodet fra tarmen til leveren, hvor det skaper abscess, sier NIH. Amebic lever abscess er også kjent som lever amebiasis og extrainstenstinal amebiasis.

Geografi

Infeksjon med parasitten Entamoeba histolytica kan forekomme over hele verden, men er mest vanlig i områder med overfylte levekår og dårlige sanitære forhold, melder NIH. Amebic lever abscess er mest vanlig i tropiske områder av land som Afrika, Sørøst-Asia, Sentral-og Sør-Amerika og India.

Identifikasjon

Amebic lever abscess er sjelden i USA, og er nesten utelukkende funnet der i de som har reist utenfor landet i løpet av fem måneder før symptomene surfacing, ifølge Centers for Disease Control. Symptomer nesten alltid inkludere feber og kan inkludere magesmerter, diaré, frysninger, leddsmerter, svetting, vekttap eller tap av appetitt, NIH rapporter, og det antyder de som opplever symptomer etter reise til et høyrisikoområde bør kontakte lege for riktig diagnose.

Forebygging / løsning

Parasitten er ansvarlig for infeksjon denne tilstanden oppstår ved forbruk av mat forurenset med avføring, spise produsere i områder hvor menneskelig avfall brukes som gjødsel og gjennom person til person kontakt med noen som tidligere er blitt infisert, ifølge CDC. Andre risikofaktorer som kan øke ens sannsynligheten for smitte er underernæring, graviditet, steroider, alderdom, kreft og homoseksualitet hos menn fordi parasitten kan overføres seksuelt. For å redusere risikoen for infeksjon, CDC råder mennesker i de områder som er utsatt for parasitt å drikke renset vann og unngå å spise rå grønnsaker eller frukt skrelles av andre.

Advarsel

Amebic lever abscess kan være dødelig, og rask diagnostisering og behandling av en medisinsk faglig er nødvendig, sier CDC. En amebic lever abscess kan sprekke og spre smitte inn i bukhulen og andre organer hvis den ikke behandles. Denne infeksjonen kan etter hvert spre seg til hjernen og forårsake død. Faktisk, fra september 2000, er Entamoeba histolytica infeksjon den tredje største dødsårsaken skyldes parasitter i verden, ifølge en rapport fra Viroj Wiwanitkit, et medlem av Det medisinske fakultet ved Chulalongkorn University i Thailand.