Digidexo.com

Coconut Oil & Metabolism

Coconut Oil & Metabolism


Det er mange kokos oljer på markedet, men ikke alle av dem har de samme helseegenskaper. Kokosolje har vært gjenstand for mye forskning. Det har vist seg å ha flere helsefordeler, inkludert muligheten til å øke metabolic rate.

Virgin Coconut Oil

Virgin kokosolje er laget av fersk kokos kjøtt, og ikke går gjennom mange av de prosessene som andre kokos oljer tåle. Det er ingen kjemikalier eller høye temperaturer som benyttes ved denne oljen, slik at de friske egenskaper av kokosnøttolje, beholdes.

Det er viktig å forstå at raffinert kokosolje ikke bør brukes for vekttap. Denne oljen gjennomgår en bleking og luktfjerningsprosess som utarmer mange av kokos-oljens sunne fordeler, herunder forstyrrelser i fettsyre balanse av oljen. Dette raffinert olje vil ikke øke metabolismen.

Fett eller karbohydrater

Kokosolje har mindre kalorier enn andre oljer, og mindre fett. Kroppen bruker faktisk kokosolje annerledes enn det gjør andre olje. Fordi kokosolje er mer som et karbohydrat enn fett, kroppen faktisk bruker kokosolje til å produsere energi.

Metabolic Rate

Kokosolje er laget av middels kjede fettsyrer, som er lett absorberes inn i kroppen. På grunn av dette, hjelper kokosolje for å øke den metabolske hastighet. De middels kjedefettsyrer i kokosolje lagres ikke som andre fettstoffer, men brennes hurtig som energikilde.

Bruce Fife, forfatter av "The Coconut Oil Miracle," heter det at "kokosolje ikke bare øker metabolic rate snart etter sitt forbruk, men metabolic rate forblir forhøyet i minst 24 timer etter å ha spist." Dette er fenomenal nyheter for folk som ønsker å øke sin metabolisme.

Hypotyreose

I et intervju på Webmd.com, sier Fife at typer oljer som finnes i kokosolje stimulerer stoffskiftet. Han anbefaler også bruk av kokosolje av folk som lider av hypotyreose. Hypotyreoidisme er en tilstand som reduserer metabolisme, noe som gjør vekttap ekstremt vanskelig.

Kokosolje kan bidra til å øke hastigheten på metabolismen av disse pasientene og hjelpe dem ned i vekt. Fife sa at mange av disse menneskene kan faktisk føle prosessen med sitt stoffskifte endring. "Noen mennesker med lav skjoldbrusk funksjon forteller meg at de føler seg varm og kroppstemperaturen stiger en eller to grader etter å ha spist kokosolje."

Vekttap

En studie fra McGill University i Canada viste at utskifting av alle oljer i den daglige kosten med oljer som kokos olje kan resultere i en betydelig mengde vekttap. En person kan miste opptil 36 pounds i ett år uten å endre kostholdet. Det er imidlertid viktig å merke seg at kokosnøttolje kan føre til vektøkning dersom det er over-spist, på samme måte som en hvilken som helst sunn mat.