Digidexo.com

Legitim Vekttap

Vekttap er en fin måte å forbedre helsen. Dessverre, noen mennesker slår til kjepphest dietter, piller, diuretika, avføringsmidler, eller til og med sult. Disse metodene kan forårsake vekttap, men kan også føre til helseplager. Å miste vekt legitimt gjøres gjennom en diett av sunn mat på passende porsjoner og regelmessig mosjon.

Trening

En av de beste måtene å miste vekt sunt er å trene, da dette vil bidra til å brenne av overflødige kalorier forbrukes i løpet av dagen eller brenne fett som kroppen din allerede har lagret. Den beste typen trening for vekttap er hjerte-aktivitet som sykling, jogging og selv vandre. Kardiovaskulær trening forbrenner høyere mengder av kalorier og øker metabolismen.

Vekt trening

Vekt trening forbrenner kalorier også. Mange repetisjoner med lettere vekter vil fremme utviklingen av slankere muskler mens mange repetisjoner av tunge vekter vil føre til mer plasskrevende muskler. Tailor vekttrening til det utseendet du ønsker for din kropp. Det er også best å gjøre øvelser som du liker å holde deg motivert. I tillegg, ikke gjøre aktiviteter utenfor dine fysiske evner. Dette kan føre til skade.

Mat

Kutte ned på fet, sukkerholdige og generelt høye kalori mat vil lette vekttap. Eliminere dem helt er ikke nødvendig, men nyter dem sjelden eller i svært små porsjoner er best. Frukt, grønnsaker, magre proteiner og hele korn er best for vekttap. De er lav kalori og næringsstoff tett. Hele korn bidrar til metthetsfølelsen slik at du føler deg mett lenger og vil spise mindre totalt.

Deler

En viktig faktor i vekttap er mengden mat du spiser. For mye av noe vil bidra til vektøkning, men riktig deler kan hjelpe vekttap. Måle ut deler kan være kjedelig for folk flest, her er enkle eksempler.
Porsjoner for de fleste drikkevarer er en cup. Kjøtt er 3 gram, eller omtrent på størrelse med en kortstokken. En servering av frukt eller grønnsaker er omtrent på størrelse med en baseball. En brødskive er en porsjon. En avrundet håndfull eller 1/2 kopp er en porsjon pasta, ris eller potetmos.

Food Pyramid

The Food Pyramid er en guide for hvor mange porsjoner av hver matvaregruppe å spise daglig. Bor innenfor det anbefalte antall porsjoner eller kutte ned hvis du har spist for mange er en fin måte å eliminere ekstra kalorier og gå ned i vekt. Husk at antall porsjoner du trenger avhenger av aktiviteten. Hvis en kategori har 2 til 3 porsjoner, bør mindre aktive mennesker velger lavere tall.