Digidexo.com

Diettbehov for Ulcerøs kolitt

Personer som lider av ulcerøs kolitt (UC) bør forstå hvilken rolle kosthold spiller i sin sykdom. Mens noen leger vil fortelle deg å "spise hva du vil" eller at "diett har ingen effekt på sykdommen," ofte plages vet dette ikke er tilfelle.

Dairy

Dairy spiller en viktig ernæringsmessig rolle i levering av vitaminer, kalsium og andre utviklings mineraler. Meieriprodukter gir også gunstige probiotika som faktisk hjelper helbrede tarmveggen. Men mange med UC også lider av laktoseintoleranse.

Det er viktig å teste og forskning som meieriprodukter føre UC problemer i kroppen din versus de som har liten innvirkning. For eksempel de som lider av melkeintoleranse ofte finne cheddarost fører til mindre av et problem enn amerikansk. Dessuten inneholder yoghurt probiotika alle UC lider bør være inntak. I dag er det mange selskaper som tilbyr laktose gratis versjoner av dine favoritt mat, inkludert melk, ost, yoghurt og iskrem. Og hvis du ikke kan ha noen meieri uavhengig av laktose, er det en rekke alternative soyaprodukter. Merk at du ikke bør overdrive soya inntak på grunn av beskaffenheten av bønner for å føre gass.

Frukt og grønnsaker

Mens grønnsaker inneholder mange verdifulle næringsstoffer som er gunstig for en UC pasient, kan kroppen ha problemer med riktig fordøye sin høye fiber. Du bør unngå rå grønnsaker nesten helt. I en normal person vil spise rå mat produsere kramper og gass. I en person med UC, kan disse symptomene formere seg og bidra til utbruddet av en blusse opp. Hvis du er ute grønnsaker, finne noen som vanligvis ikke forårsake så mange problemer.

Isbergsalat og baby spinat blader i lette salater er mindre etsende og har også høy colonic fordeler. Koking eller "mose" kokte grønnsaker reduserer også produksjonen av gass. Et kokt stykke brokkoli har samme næringsverdi som rå, men er langt mer fordøyelig til en ulcerøs kolitt lidende.

Ved å spise frukt, alltid velge de med et lavt innhold av sitronsyre, som er et irritasjonsmoment for kroppen og kan føre til kaos når den treffer tykktarmen. Skinn av mange frukter er også mer vanskelig å fordøye for enda en sunn kolon, enn si en UC-irritert en. Skrell alle dine frukt og grønnsaker for å unngå en konflikt. Eplemos, pærer og til og med avokado er mild nok for en person med UC.

Kjøtt / Proteiner

Kjøtt og proteiner er veldig anstrengende for kroppen å fordøye. Men de er også favoritt mat av mange og gi mineraler som jern (viktig for påfyll av blodtap og unngå anemi) og alle viktige proteiner for muskelutvikling. Ved å spise kjøtt, er det viktig å gjøre det med måte og unngå virkelig fet kjøtt eller dyr huden. Mellomrom ut nettene du spiser kjøtt er viktig i å la tykktarmen "resten" etter å ha jobbet gjennom en vanskelig måltid.

Fibre

Fiber er et stort spørsmålstegn for UC pasienter. Noen leger vil fortelle deg å laste opp på fiber under en blusse opp, mens andre vil fortelle deg å unngå dem alle sammen. Det beste råd vil være å gjøre hva du er komfortabel med. Hvis spise granola fører til at du bruker ofte på badet, så ikke spis det uansett hva legen sier. Hvis havregryn eller frokostblanding har samme effekt på deg som noen annen mat, så for all del - spise den for den ernæringsmessige verdi.

Junk Food

Junk food er skyldig glede - hver person har minst én mat vice som ekstremt vanskelig å gi opp. Men det er også det verste mat for en ulcerøs kolitt lidende. De fleste junk food er behandlet, lastet med dårlige transfett eller kjemikalier du ikke kan uttale. Hvis du er en sjokoholiker, melkesjokolade forårsaker store smerter og kramper. Et alternativ er mørk sjokolade, som er mindre bearbeidet og inneholder antioksidanter og melkeprodukter.