Digidexo.com

Slik finner du ut kaloriinntak for å miste vekt

Slik finner du ut kaloriinntak for å miste vekt


Ifølge National Library of Medicine, 66 prosent av voksne i USA er overvektige eller fete. Vekttap har blitt et hett tema de siste årene og kjepphest dietter har blitt normen. Den eneste måten å gå ned i vekt er å spise færre kalorier enn du forbrenner. Lær hvordan du kan finne ut hvor mange kalorier du trenger å spise på en dag for å gå ned i vekt.

Slik finner du ut kaloriinntak for å miste vekt

•  Bestem din Basal Metabolic Rate, en formel for å bestemme omtrentlig antall kalorier en person forbrenner på en dag. Kvinner bruker følgende formel: 655 pluss (4,35 x vekt i pounds) pluss (4,7 x høyde i inches) minus (4,7 x alder i år). Formelen for menn er: 66 pluss (6,23 x vekt i pounds) pluss (12,7 x høyde i inches) minus (6,8 x alder i år).

Beregn ditt aktivitetsnivå ved å bruke Harris Benedict Equation. Hvis du er stillesittende, multiplisere din BMR med 1,2. Hvis du er lett aktiv, multiplisere det med 1.375. Hvis du er moderat aktiv, multiplisere det med 1,55. Hvis du er veldig aktiv, multiplisere det med 1.725. Hvis du er ekstremt aktiv, multiplisere det med 1,9.

Bestem hvor mye vekt du ønsker å miste per måned. Ett pund tilsvarer 3500 kalorier. Multipliser antall pounds du ønsker å gå ned i en måned med 3500. Hvis du ønsker å miste 5 pounds i en måned ville du trenger å brenne 17 500 kalorier mer enn du forbruker i en måned. Dele antall kalorier med 30 (gjennomsnitt av antall dager i en måned); 17.500 delt på 30 er 583. Du må brenne 583 flere kalorier om dagen enn du forbruker for å miste 5 pounds en måned.

Hint

  • BMR og Harris Benedict Equation er bare matematiske beregninger av kaloribruk; hver persons metabolisme er forskjellig.