Digidexo.com

Den beste dietten for overgangsalder

Menopause oppstår når en kvinnes eggstokker begynner å produsere mindre østrogen. Når østrogennivået i kroppen høst, slutter kvinnen har eggløsning (produsere et egg). Hormon endringer som oppstår i overgangsalderen kan forårsake en rekke fysiske symptomer, inkludert hetetokter og nedsatt sexlyst. Kvinner som har gått gjennom overgangsalderen kan også være mer utsatt for osteoporose, siden høyere østrogennivå å opprettholde bein helse. Et riktig kosthold kan bidra til å lindre symptomer på overgangsalder og beskytte kroppen i løpet av denne viktige fasen av livet.

Hormonbalanse og Kosthold

Mange av de problemer som er forbundet med overgangsalderen er forårsaket av varierende hormonnivåer og et redusert nivå av østrogen. Som et resultat, kan spise mat som bidrar til å utføre funksjonene til noen av disse hormonene være nyttig. Ulike soyaprodukter, slik som tofu, soyamelk eller mel, og soyabønner, anses å være fytoøstrogener. Selv fytoøstrogener er ikke så sterk som østrogen, de utfører mange av de samme funksjonene og bidra til å opprettholde en sunn kropp. For eksempel, som østrogen, blir fytoøstrogener forbundet med høye nivåer av god kolesterol (HDL-kolesterol) og kan fungere som antioksidanter.

Ifølge kvinnesykdommer Concern, enkelte andre matvarer, for eksempel de som inneholder Gamma linolenic acid, kan også bidra til å fremme en sunn hormonbalanse i kroppen. Gamma linolensyre er først og fremst finnes i oljer, inkludert vegetabilsk olje, solbær frø olje, hamp frø olje og nattlysolje.

Kosthold & Bone Health

De fleste post menopausale kvinner har større risiko for osteoporose på grunn av lavere nivåer av østrogen, som hjelper til å opprettholde bein vekst og tetthet. Heldigvis kan kostholdet bidra til å gjøre opp for forminskede østrogennivået hvis du øker inntaket av kalsium.

Kvinners helse bekymring anbefaler å spise mer melk, yoghurt, ost, sardiner, brokkoli, nøtter og frø for å hjelpe opprettholde bentetthet og styrke. Fosfor rik mat og vitamin D rik mat kan også fremme opptaket av kalsium, så kvinnesykdommer Concern anbefaler også løk, hvitløk, peanøtter, fet fisk, brun ris, linser, egg og kjøtt.

Kosthold og immunforsvar

Styrking immunforsvar kan også bidra til å forhindre symptomer på overgangsalder og post-menopause relaterte sykdommer. Kvinners helse bekymring anbefaler sink, jern, kobber, magnesium, vitamin A, vitamin C, vitamin E og vitamin B- kompleks.

Du kan ta disse vitaminene som et supplement, men du kan også finne matvarer som inneholder vitaminer naturlig. For eksempel, magert rødt kjøtt, og egg er høy i jern. Skalldyr, corned beef, gresskar frø, lever, kikerter, og helkornbrød er høy i sink. Rå cashewnøtter, soyaprodukter, solsikkefrø og leveren kan gi deg med kobber. Lever- og grønne grønnsaker er rike på vitamin A. Vitamin C finnes i fargerike frukter og grønnsaker, for eksempel appelsiner, sitroner, og bær. Til slutt, avokado, spinat og nøtter har høye mengder av vitamin E.