Digidexo.com

Informasjon om en sprukket plate

En spinal platen er en pute mellom ryggvirvlene. Den ytre dekke er et sterkt, men elastisk materiale som holder platen sammen. Den indre materiale er en myk kjerne som bidrar til å absorbere de daglige påkjenninger ryggsøylen består. I noen mennesker, plater briste, forårsaker smerte og andre problemer.

Identifikasjon

En sprukket plate er også referert til som en herniated plate. Med en sprukket plate, de elastiske ytre kjerne brister og de indre materialer mus ut, legger press på de omkringliggende nerver.

Årsaker

En sprukket plate kan være forårsaket av en traumatisk ulykke til ryggraden eller av år med normal slitasje på platene.

Betydning

En sprukket plate kan skape enorm smerte både av platemateriale presser opp mot nervene i og rundt ryggsøylen og bein på bein kontakt som kan oppstå i ryggvirvlene hvis nok av platen er skadet.

Forebygging / løsning

Ifølge Institutt for nevrokirurgi ved University of Pittsburgh, kan en sprukket plate behandles med smertestillende medisiner, fysioterapi eller kirurgi. Den mest brukte operasjonen refereres til som en mikrodiskektomi, hvori et lite innsnitt er gjort over det berørte området og den del av platen materiale som presser ut på nerven er fjernet.

Betraktninger

Mens smerter i ryggen kan betraktes som et symptom på en sprukket plate, påpeker ruptureddiscinfo.com ut at smertene kan også stråle ned armer eller ben, avhengig av hvilke nerver som er berørt.