Digidexo.com

Kan du bli gravid mens Being Uregelmessig?

Mange kvinner har en uklar forståelse av forholdet mellom perioder og graviditet, spesielt uregelmessige perioder. Å være kjent med grunnleggende kunnskap om menstruasjon og menstruasjonssyklusen hjelper avklare at du fortsatt kan bli gravid, selv om du har uregelmessig menstruasjon.

Menstruasjonssyklus

Menstruasjonssyklusen (målt fra den første dagen i menstruasjonen til dagen før neste menstruasjon) er kroppens forberedelse til graviditet og inkluderer hormonelle endringer som fører deg til eggløsning (frigi en moden egg) og få livmoren klar for implantering av befruktet egg.

Menstruasjon

En del av menstruasjonssyklusen, tar menstruasjon vanligvis sted når et ubefruktet egg går i oppløsning og etterlater kroppen din i den månedlige flyt av blod. Men ifølge den amerikanske Graviditet Association, du kan teknisk ha en menstruasjon som ikke er ledsaget av eggløsning.

Uregelmessig menstruasjon

Ifølge MedlinePlus Medical Encyclopedia, uregelmessig perioder oppstå når du opplever menstruasjonssykluser som er kortere enn 21 dager eller lengre enn 35 dager. Selv om mensen er uregelmessig, har du mest sannsynlig fortsatt eggløsning, bare ikke i en vanlig, forutsigbar tidsramme.

Graviditet

I for at du skal bli gravid, må kroppen din eggløsning, slippe en moden egg inn din egglederen for befruktning. Hvis sperm penetrerer egget i løpet av 12 til 24 timer der det er tilgjengelig, så du har unnfanget og er offisielt gravid.

Betraktninger

Hvis du opplever uregelmessige perioder og prøver å bli gravid, vet at dine uregelmessige perioder gjøre det vanskeligere for deg å forutsi vinduet for eggløsning (de dagene i syklusen hvor du er mest fruktbar), men du kan fortsatt bli gravid.