Digidexo.com

Hvordan redusere LDL Cholestrol

Total kolesterol i kroppen er en kombinasjon av HDL, som er gode kolesterolet, og LDL, som er dårlig kolesterol. Forkortelsen "LDL" står for low-density lipoprotein. Når dette nummeret blir forhøyet, fettstoffer som kalles plakk har en tendens til å feste seg til innsiden av arterieveggene. Dette kan igjen føre til koronar hjertesykdom, og i de verste tilfeller kan det være dødelig. Det er derfor det er viktig å senke LDL, noe som kan gjøres ved å følge noen viktige skritt.

Bruksanvisning

eliminere de dårlige matvarer. Det er spesifikke matvarer som bør unngås som er høy i mettet fett, transfett og kolesterol. Noen av disse inkluderer frityrstekte matvarer, rødt kjøtt, skinn av fjærfe, fete meieriprodukter og bearbeidede bakevarer.

Konsumere noen befestet appelsinjuice. Steroler er stoffer som finnes i visse planter som hjelper lavere kolesterolnivå. De blir hentet og satt i mat og drikke som margarin og appelsinjuice. I en studie gjort av University of California-Davis, som ble gitt sterol-forsterkede appelsinjuice 72 menn og kvinner redusert sine LDL nivåer med 13 prosent.

Øk fiber inntaket. Fiber har en rekke fordeler når det gjelder kroppen. Det fremmer regularitet, det rids kroppen for giftstoffer, det holder deg mett og den blokkerer opptaket av kolesterol i tarmen. Noen eksempler på fiber inkluderer havrekli, havregryn, frukt, grønnsaker, bønner og fullkornsprodukter. Den Harvard School of Public Health anbefaler at kvinner forbruker 20g om dagen og menn forbruker 30g per dag.

Spis noen sunne fettstoffer. Essensielle fettsyrer er fettsyrer som kroppen ikke kan produsere på egen hånd, men er viktige for daglige funksjoner. En bestemt type kalt Omega-3 fettsyrer bidrar til å redusere kolesterolet. Dette kan bli funnet i supplement form eller i matvarer som linfrø, valnøtter, laks, sild, makrell og tunfisk. Olivenolje er en enumettet fett som også bidrar til å senke LDL kolesterol. Tilsett 1 ss. av den til salater eller yr den over dampede grønnsaker å inkludere det i dietten din.

Drikk litt alkohol. Når alkohol forbrukes i store mengder, kan det være svært skadelig for kroppen. Men drikker det i moderate mengder kan faktisk være gunstig. Ifølge Yale-New Haven Hospital, kan drikke ett glass rødvin om dagen for kvinner og 1 til 2 glass om dagen for menn bidra til å senke LDL nivåer og heve HDL nivå.

Drikk litt svart te. I en studie gjort i Journal of Nutrition, ble syv menn og 8 kvinner gitt fem porsjoner med svart te daglig i 3 uker. Deres totale kolesterol ble redusert med 3,8 prosent og deres LDL ble redusert med 7,5 prosent.

Få litt mosjon. Exercise er allerede kjent for å fremme vekttap, forsterke immunitet og å holde leddene mobile, men det kan også redusere kolesterolnivåer. Ha 30 minutters trening på fem eller flere dager i uken på et moderat intensitet.