Digidexo.com

Soya & Vekttap tips

Selv om soya har vært populært i århundrer i asiatiske kulturer, er den ernæringsmessige verdien av denne grønne bønne akkurat nå blir anerkjent i Amerika. Soya er fullpakket med næringsstoffer som kan holde kroppen sunn og også hjelpe deg å miste vekt.

Hvordan Soy forårsaker vekttap

Soyaprodukter inneholder kalorier og fett akkurat som andre matvarer: forskjellen er at soya inneholder færre kalorier og mindre fett enn kjøtt og meieriprodukter. Soya er også kolesterol-fri. Et side-ved-side-sammenligning av soyaprodukter og kjøttprodukter viser at soya inneholder generelt færre kalorier, mindre fett og kolesterol i sammenligning. Som et eksempel, et Garden fremstilt av soya har kun 80 kalorier, 2 prosent fett, ikke kolesterol, men fremdeles bærer 9g protein. En vanlig biff Patty har 124 kalorier, 13 prosent fett, 24 prosent kolesterol og 22g protein. Selv om proteininnholdet i en biff Patty er høyere, fett og kalorier (faktorene som bestemmer vekt) er lavere i en soya burger. For å se sammenligning for deg selv, se Resources nedenfor. Soya er også antatt å være næringsrik: boken "Personal Nutrition" av Maria A. Boyle og Sara Long forklarer at soya bidrar til å holde blodsukkeret i sjakk og kan redusere risikoen for brystkreft og prostatakreft.

Hvor kjøpe Soyaprodukter

Soya kommer i en rekke former, alt tilgjengelig på de fleste dagligvarebutikker. Soyabønne innkapslet i sin ert-lignende skall kan kokes, drenert, og drysset med salt som en forrett kjent som edamame. Tofu er et annet soya produkt som kan Silken (brukes for smoothies og vaniljesaus-lignende desserter), middels (brukes til supper) eller fast (brukt som en kjøtt erstatning). Soyamelk er stadig mer populært som et meieri erstatning; det kan også bli kvernet i iskrem. Fry er, Safeway, og selv WalMart alle bærer veggisburgere og tofu. Soya iskrem er litt vanskeligere å finne, men de fleste spesialforretninger som Whole Foods, spirer, Trader Joes og Sunflower bære disse melkefrie alternativer.

Hvordan spise mer soya

Firm tofu kan erstatte kjøttprodukter: tofu kan grilles, bakt, stekt eller sautert på komfyrtopp. Pass på å sesong tofu som en kjøttprodukt --- rå tofu (som rått kjøtt) er veldig blid og uappetittlig. Hvis forbereder tofu virker for utfordrende, soyaprodukter som burgere, pølser, kylling karbonader, pølse og selv bacon er tilgjengelig i mange dagligvarebutikker. Når du bruker fløte eller melk for drikkevarer og frokostblandinger, bytte til soyamelk som et bedre alternativ. Soya iskrem generelt har færre kalorier enn vanlig iskrem.

Betraktninger

Soyaprodukter kan være dyrere enn kjøtt. En boks med fire veggisburgere kan koste alt fra $ 4 til $ 6. Soyamelk kan koste mellom $ 3 og $ 5 for en halv gallon. Tofu, derimot, er ikke dyrt: for de som er eventyrlystne på kjøkkenet, bare koster en boks med tofu (397g) en dollar eller $ 1,50. Noen hevder at soya er skadelig for generelle helse: i boken "The Østrogen Alternative" forfatterne hevder at soya kan undertrykke normal skjoldbrusk funksjoner og stimulere cellevekst.