Digidexo.com

Sunt kosthold i østlige land

Østlige kulturer har vanligvis lavere priser for fedme enn sine vestlige kolleger. Mens en del av som trygt kan tilskrives kulturelle forskjeller, de resterende kreditt for magert, Eastern physiques går til kostholdet. Østlig kultur utviklet gjennom tusener av år, og i denne tiden nitid oppmerksomhet ble betalt til betydningen av mat.

Japansk Diet Theory

Som en øy nasjon, dreier den typiske japanske dietten rundt sjømat. Dette er en fordel som sjømat er generelt både lav i kalorier og høy i hjerte-sunt omega-3 fettsyrer. Den japanske metoden er å spise til du er omtrent 80 prosent full, så stopp. Dette sikrer at du aldri gi etter for trusselen om fråtseri, holde totale daglige kalorier i sjakk, naturligvis.

Etter den japanske Diet

Den japanske dietten begynner med en stor frokost, vanligvis bestående av frukt, grønnsaker, grønn te, ris, egg eller fisk, og miso suppe. Vanligvis dreier det japanske kostholdet rundt følgende kategorier av mat: grønnsaker, frukt, fisk, ris, te, nudler og soya. Ved inntak av kylling eller biff, vurdere kjøttet en siderett i stedet for hovedretten. Fokus på frukt og grønnsaker i stedet.

Kinesisk Diet Theory

Kineserne tror på et balansert kosthold, som stammer fra deres tradisjonelle yin-yang teorien. Yin-yang teorien sier at alt i universet består av to komplementære styrkene som må være balansert. Når det gjelder mat, er kjøtt generelt ansett som en "yang" mat, mens frukt og grønnsaker regnes som "yin" matvarer. Derfor må fremstillingen av hvert måltid vurderes nøye for å oppnå den riktige balanse av næringsrike matvarer.

Etter den kinesiske Diet

Etter den kinesiske kostholdet begynner med disse enkle leveregler: unngå altfor fet mat, unngå altfor fet mat og unngå bearbeidet mat. Utover det, spise en balansert diett rik på kjøtt, sjømat, frukt og grønnsaker, slik at "Yang" kjøttretter er utlignet med "Yin" frukt eller grønnsaksretter. De viktigste tilberedningsmetoder inkluderer stir steking, damping, steking, baking og koking.

Betraktninger

Legg merke til at det er ingenting magisk om noen av disse diettene som automatisk fører til bedre helse. Både kinesiske og japanske dietter er lyd, fordi de fokuserer på forbruk av naturlige, ubehandlet mat. Fedme i vestlige land er økende fordi selv om folk flest intuitivt forstå hva slags mat er bra og dårlig for deres helse, mange likevel ignorere intuisjon og la begjær til å ta kontroll --- stadig konsumere ekstra porsjoner med usunn eks fordi de kan være raskere, enklere eller antas å være bedre enn sunne alternativer.