Digidexo.com

Høy-protein vegetarisk diett

En høy-protein vegetarisk kosthold kan være svært sunt. Noen mennesker bruker en høy-protein, redusert kalori vegetarisk kosthold som et sunnere alternativ til vekt-tap programmer som Atkins Diet eller South Beach Diet. Den har mer antioksidanter, sunt fett og fiber enn en standard low-carb diett. I tillegg kan folk som er ute for å få vekt bruke en høyere kalori versjon av dietten for å få vekt uten negative helseeffekter av et dyr baserte proteinkilder. Dette kan være spesielt ideelt for kjemoterapi pasienter eller andre mennesker som trenger en høy-kalori makrobiotisk diett.

Komme i gang

Når du skifter dietter, er det alltid best å justere gradvis. En høy-protein vegetarisk kosthold kan føre til at gass, oppblåsthet, halsbrann eller refluks for folk som ikke er vant til å spise soya, bønner og andre high-fiber proteinkilder. Ideelt sett bør en persons kostvaner skifte gradvis i løpet av en til to uker. Dette kan kreve mer tid for justering (eller mindre), avhengig av personens foregående diett.

Protein Alternativer

Det kan virke overraskende, men en høy-protein vegetarisk kosthold er faktisk fullt feasible-- og tofu er ikke det eneste alternativet. De beste vegetariske proteinkilder har et bredt spektrum av aminosyrer. Noen gode alternativer inkluderer peanøtter, tre nøtter, egg, ost, quinoa, bønner, kikerter, tempeh, myse, spirulina, miso og seitan. Disse sunne proteinkilder har store mengder antioksidanter, fiber, omega-3 fettsyrer og andre viktige næringsstoffer, særlig når sammenlignet med typiske kjøttprodukter. Disse kan bli innlemmet i hvert måltid. Optimal proteininntak i en høy-protein vegetarisk kosthold vil variere 60-100 gram per dag.

Helse Fordeler

Det er mange helsemessige fordeler forbundet med en høy-protein vegetarisk kosthold. Nesten umiddelbart, vil de fleste mennesker har høyere energinivå og føler mer fokusert. Kombinasjonen av fiber og protein kan også hjelpe mange mennesker til å føle seg bedre, noe som kan føre til en redusert appetitt. Som en langsiktig effekt, kan en høy-protein, kjøtt-diett bidra til å redusere risikoen for hjertesykdommer, fedme, visse typer kreft og gastrointestinale sykdommer.

Hvor lenge?

En høy-protein vegetarisk kosthold kan være en veldig sunn og langsiktig valg, men noen mennesker velger å avslutte dietten etter flere uker, måneder eller år. Folk som spiser høy-protein diett for medisinske årsaker, for eksempel cellegift, kan velge å gå tilbake til sin normale ernæringsprogram etter behandling er over. Andre som bruker dietten for vektkontroll vil gradvis komme tilbake til sin opprinnelige diett når de har nådd den ønskede vekten. For å forebygge mageproblemer og ernæringsmessige mangler, er det best å gå tilbake til normal gradvis heller enn plutselig.