Digidexo.com

Hva er begrensninger av aktivt kull?

Hva er begrensninger av aktivt kull?


Aktivert kull, også referert til som aktivert karbon, er en bearbeidet produkt som har blitt gjort porøs, slik som å være i stand til å ta i visse gasser eller forårsake kjemiske reaksjoner. For medisinske formål, er aktivt kull brukes til å behandle visse typer gift i nødssituasjoner, men produktet har begrensninger som kan føre til bruk av andre produkter eller ta en annen behandling ruten.

Interaksjoner

Enkelte legemidler og produkter ikke samhandler godt med aktivt kull. Pasienter som tar immunsuppressive legemidler som mykofenolatmofetil og mykofenolsyre bør ikke ta aktivt kull fordi den ikke samhandler godt med de medisiner. Aktivt kull kan samhandle dårlig med visse typer mat, alkohol og tobakk, og det er best å diskutere bruken av disse når du snakker med en lege om aktivt kull.

Medisinsk Problemer

Aktivt kull kan forverre visse pre-eksisterende forhold. Det er best å unngå aktivt kull hos pasienter med nylig gjennomgått operasjon, treg fordøyelse, dehydrering, et hull i tarmen, redusert årvåkenhet, en intestinal blokkering eller intestinal blødning. Alternative medisiner bør brukes hvis mulig når en pasient har noen av disse forholdene.

Enkelte kjemikalier

Mens det er visse kjemikalier som aktivt kull er effektiv mot, det er flere forbindelser som aktivt kull bør ikke brukes med. Noen av disse kjemikaliene inneholder sterke syrer, borsyre, litium, baser (som lut) eller alkoholer. En annen gruppe kjemikalier Aktivt kull vil ikke påvirke er petroleumsprodukter som maling tynnere, kull, fyringsolje, rensevæske, parafin og bensin. Aktivt kull ikke absorberer disse kjemikaliene og, som et resultat, er en annen nødvendig behandling.

Geriatriske pasienter

Aktivt kull er ikke blitt omfattende testet i eldre pasienter, og som et resultat, kan det være visse forskjeller i bivirkninger. Dessuten kan eldre pasienter som har langsom spaltning utvikle forstoppelse fra bruken av mer enn én dose av aktivt kull. Det er imidlertid ingen studie som sier at aktivt kull ikke fungerer hos eldre pasienter. Det er foreslått at eldre pasienter bare ta medisiner under direkte tilsyn.

Proof

Flere fordeler har blitt sett med bruk av aktiverte trekull, men det har vært svært få studier på større grupper å bestemme mer positive og negative effekter. Det er svært lite eksperimentelt bevis i eksperimenter der mer enn 10 mennesker ble testet. For å være helt sikker på at aktivt kull fungerer, er det viktig at det finnes flere studier med randomiserte kontroller i fremtiden.