Digidexo.com

Hvordan er Influensa diagnostisert?

Symptomer

Influensa er en svært smittsom virusinfeksjon som angriper svelg, nese, lunger og bronkier. Når du blir utsatt for influensa, vanligvis tar det noen dager å få full effekt. Etter den gjør det, kan det være ganske ødeleggende. I mange tilfeller kan du faktisk bli sengeliggende. I den eldre, kan det til og med være livstruende. Den første delen av diagnostisering influensa er på utkikk etter symptomer. En lege vil vanligvis se etter feber, muskelsmerter, frysninger, hoste og hodepine. Han vil også sjekke for å se om det er en influensa utbrudd kommer rundt lokalt.

Test Kit

Det er tre forskjellige typer av influensavirus. De er type A, type B og type C, som er det minst alvorlig. For å teste for type A og B, kan du bruke et hjem test kit. Måten det fungerer på er et eksempel eksemplar fra en nasal utslipp er tatt og plassert i et reagensrør som har en løsning på det. Prøven blandes med denne løsningen, og den reagerer på en bestemt måte. Hvis testen prøven er positiv, da strimmelen vil bli rødaktig linje og blå linje. Hvis den er negativ, så bare en blå linje vises. Denne testen skiller ikke mellom type A eller type B.

Punktlig

En av de raskeste diagnostiske tester som blir utført for å diagnostisere influensa kalles en hurtig antigen gjenkjenning test. Denne testen er gjort i et legekontor ved å samle en penslet prøven fra nese eller hals. Resultatene finnes i så lite som 15-til-30 minutter.

Kultur

En annen metode som brukes for å diagnostisere influensa er i form av en kultur. I denne diagnose, er en vattpinne prøve tatt og plassert i en petriskål. Det blir deretter overvåket for å se om en infeksjon vokser. Hvis den gjør det, så er det positivt og influensa er tydelig. Denne prosedyren kan ta alt fra to til ti dager.

Polymerase Chain Reaction

En annen metode for å diagnostisere influensa er gjennom en prosess som kalles polymerase chain reaction. I denne prosedyren blir DNA-prøver som brukes for å undersøke eventuelle endringer eller mutasjoner som kan være tilstede slik som influensa.