Digidexo.com

Cytomegalovirus Symptomer

Den cytomegalovirus er en vanlig virus som normalt viser ingen symptomer. Den mest vanlige test for å diagnostisere for cytomegalovirus er en blodprøve som ser på proteiner i blodet. The Mayo Clinic anbefaler at gravide screenes for cytomegalovirus på en jevnlig basis for å forsvare seg mot potensielle fødselsskader.

Identifikasjon

Cytomegalovirus eller CMV, er et virus som kan infisere en person, men det har bare en effekt på mennesker med svekket immunforsvar. For eksempel kan cytomegalovirus forårsake misdannelser hos det ufødte barnet hvis det er leid inn av mor under svangerskapet. Den cytomegalovirus transporteres fra person til person gjennom de ulike kroppsvæsker inkludert spytt, brystmelk og sæd. Viruset kan inngås når som helst og da forblir i kroppen i årevis før det endelig begynner å vise symptomer.

Effekter

Når cytomegalovirus begynner å vise symptomer, de første symptomene etterligne en influensa eller forkjølelse. Personen kan begynne å svette overdrevet, spesielt om natten, vil det være en generell følelse av tretthet og personen kan føle seg svak. I tillegg kan ledd og muskler føles stiv og smertefull, og det kan være en generell verkende følelse i hele kroppen, kan den personen begynner å miste sin appetitt, og dette kan føre til betydelig vekttap og personen kan lide av en kronisk feber som synes å somle.

Potensiell

Den cytomegalovirus kan begynne å påvirke bestemte deler av kroppen når den fremføres. Hvis den infiserer leveren, så symptomer som hepatitt kan forekomme. En infeksjon i øynene kan forårsake dobbelt syn eller tåkesyn i starten, og da kan det utvikle seg til å fullføre blindhet. Hvis cytomegalovirus angriper fordøyelsessystemet, så symptomer, som diaré og blod i avføringen, kan begynne å skje. En av de mer betydningsfulle mulige infiserte områder ville være hjernen hvor symptomer som gjentatte anfall og koma kan opptre.

Forebygging / løsning

Det er eksperimentelle anti-virus medisiner som blir brukt for å prøve og behandle cytomegalovirus. Disse stoffene er ganciklovir, foscarnet, og cidofovir. Deres effektivitet er begrenset, og det er en mulighet for permanent nyreskader dersom disse stoffene brukes på feil måte. En lege som foreskriver disse medikamentene vil normalt overvåke fremdriften for å hindre nyreskader. Men det er ingen reell kur for cytomegalovirus. En lege vil prøve å foreskrive medisiner for å redusere virkningene av symptomene, eller anbefaler endringer i livsstil, som for eksempel kosthold og trening, for å bidra til å redusere cytomegalovirus innvirkning, men en kur finnes ikke.

Betraktninger

Den cytomegalovirus er en meget utbredt virus. The Mayo Clinic anslår at så mye som 80 prosent av den amerikanske befolkningen er smittet med cytomegalovirus etter når de når 40 år gammel. Viruset ser ut til å være mest farlig for gravide og personer med høy alder, slik screening er normalt anbefalt for de to gruppene på en jevnlig basis.