Digidexo.com

Bruk av Cephalexin Capsule 500mg

Cephalexin er en vanlig foreskrevet medisiner for å bekjempe alle typer bakterieinfeksjoner, inkludert øre, hud, luftveier og halsinfeksjoner. Det tilhører en gruppe medisiner som kalles cefalosporiner. Cefalosporiner fungerer ved sprengning av celleveggene bygget av bakterier i kroppen, og er vanligvis i stand til å kunne drepe bakterier. Cephalexin er en vanlig foreskrevet medisiner for å bekjempe alle typer bakterieinfeksjoner, inkludert øre, hud, luftveier og halsinfeksjoner. Det er viktig at du tar Cephalexin nøyaktig slik det var foreskrevet til deg av din lege.

Dosering

Din eksakt dose av Cephalexin vil avhenge av alvorlighetsgraden av din tilstand. En dose på 500 mg Cephalexin er vanligvis foreskrevet i to ganger daglig doser (én om morgenen og én om kvelden). Hvis du glemmer å ta en dose med Cephalexin, ta den så snart du husker det. Hvis du er innen 2 timer etter neste planlagte dose, deretter hoppe over det og ta den vanlige dosen. (Dette er de generelle retningslinjer, men; følge legens nøyaktige instruksjoner.)

Ikke dobbelt opp på denne medisinen, da det kan føre Cephalexin overdose. Symptomer på Cephalexin overdose inkluderer blodig urin, oppkast, magesmerter, diaré. Oppsøk akutt hjelp dersom du tror du har opplevd Cephalexin overdose.

Bruksområder

Cephalexin er brukt for behandling av et utvalg av bakterielle infeksjoner, enten det er en vanlig ørebetennelse eller mindre kjente infeksjoner slik som bakteriell endocartitis, cystitt, otitis media, eller faryngitt. Cephalexin er også brukt til å behandle huden eller bløtdelsinfeksjoner, betennelse i mandlene, osteomyelitt og prostatitt.

Cephalexin er ofte foreskrevet til behandling av øvre luftveisinfeksjoner, så vel som andre stammer av bakterielle infeksjoner som forekommer hos voksne og barn.

Reaksjoner

Cephalexin er assosiert med forskjellige bivirkninger som kan være potensielt farlig. Søk nødstilfelle medisinsk hjelp hvis du opplever problemer med å puste, bryte ut i elveblest, oral hevelse (inkludert ansikt, lepper, tunge eller svelg).

La legen vite om du opplever bivirkninger som diaré, rennende eller blodig avføring, feber, sår hals eller influensalignende symptomer, forvirring eller slapphet, mindre enn vanlig vannlating eller lett blåmerker eller blødning.

Interaksjoner

Visse sykdommer og medisiner kan forårsake Cephalexin å bli mindre effektiv, eller forårsake reaksjoner å være mer alvorlig. Ikke ta Cephalexin uten å konsultere legen din, spesielt hvis du tar blodfortynnende, eller tar legemidler som kalles Metformin eller Probenecid.

Unngå

Ikke bruk Cephalexin hvis du er allergisk mot visse antibiotika inkludert cefaclor, cefadroxil, cefdinir, cefditoren, Cefixime, cefprozil, ceftazidim eller cefuroksim. Fortell legen din dersom du har nyre-eller leversykdom før du tar denne medisinen.

Ta denne medisinen for hele varigheten av resept, som det må forbli i systemet ditt for en periode, selv om du føler deg vel. Ikke slutt å ta din dose av Cephalexin inntil resepten er tom. Unngå å oppbevare denne medisinen i varme eller direkte sollys.