Digidexo.com

Symptomer på bakteriell meningitt

Bakteriell meningitt er en alvorlig infeksjon av de beskyttende membraner dekker hjernen og ryggmargen. Sykdommen kan være livstruende, så rask handling på tidlige symptomer er viktig.

Tidlige symptomer

Typiske tidlige symptomer på bakteriell meningitt inkluderer høy feber, frysninger og hodepine. Personens halsen kan bli så stiv at han ikke kan senke haken til brystet.

Andre symptomer

Andre bakteriell meningitt symptomer kan være kvalme og oppkast, forvirring, lysfølsomhet, søvnighet, og en rød og lilla hudutslett.

Barn og spedbarn

Tegn i små barn kan også inkludere irritabilitet, å nektet å spise, å være vanskelig å våkne opp, kontinuerlig gråt og beslag. Spedbarn kan ikke vise tegn på en stiv nakke.

Komplikasjoner

Hvis behandlingen blir forsinket, kan bakteriell meningitt medføre hørselstap og hjerneskade. Bakteriell meningitt kan også være dødelig.

Behandling

Avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene, kan leger begynne behandlingen før en definitiv diagnose. Behandlingen begynner med intravenøs antibiotika, væskeerstatning og et kortikosteroid å redusere hevelse.