Digidexo.com

Hvorfor en Infant ikke vil opp i vekt

Ifølge Dr. Alan Greene, spedbarn vanligvis doble sin fødselsvekt mellom 4 og 6 måneder. Imidlertid kan noen spedbarn bli diagnostisert med unnlatelse av å trives hvis de ikke er økende vekt i det hele tatt eller få svært sakte.

Identifikasjon

En babyens vekt er analysert ved hjelp av en vekstkurve, som indikerer hvordan en baby kan sammenlignes med alle andre babyer på samme alder. Data blir rapportert i prosentiler. En baby på 50-persentilen er gjennomsnittlig.

Betydning

En baby vil bli diagnostisert med en tilstand som kalles til mistrivsel eller unnlatelse av å få vekt hvis han er på 3.persentil eller under på vekstskjema.

Typer

Unnlatelse av å trives kan være forårsaket av mange ulike medisinske tilstander. Testing vil være nødvendig for å fastslå årsaken. Testene kan omfatte blodprøver og urinprøver. Tilstanden kan komme fra problemer med fordøyelsessystemet som tilbakeløp eller laktoseintoleranse eller sykdommer slik som cystisk fibrose, cøliaki, endokrine lidelser og hjertesykdom.

Forebygging / løsning

Unnlatelse av å trives behandles vanligvis med økende barnets daglige kaloriinntak og behandling av eventuelle underliggende sykdommer.

Betraktninger

En babyens vekt kan svinge og kan selv redusere når han er syk. Vekten øker vanligvis gradvis over tid. Imidlertid kan barn med alvorlige underliggende medisinske tilstander alltid være mindre enn gjennomsnittet.