Digidexo.com

HIV & Mono Symptomer

HIV og mono er både virus som presenterer med lignende symptomer i tidlige stadier. De er kontrahert på ulike måter og har svært ulike langsiktige virkninger på kroppen. HIV er en kronisk sykdom, og har ingen kur, mens mono løper vanligvis sin kurs og forlater kroppen i løpet av flere uker.

HIV Oversikt

HIV, eller humant immunsviktvirus, gjennomføres og overføres via blod, morsmelk, sæd og vaginal væske. Det kan finnes i kroppen i mange år før noen symptomer er erfarne; derfor mange som bærer viruset er ikke klar over at de er smittet. HIV er en kronisk tilstand som svekker immunsystemet før og gjør legemet utsatt for andre infeksjoner eller sykdommer hvis ikke riktig behandlet. De som ikke har tilgang til HIV-bekjempelse anti-retrovirale medisiner vil til slutt se deres HIV forverres i full blåst AIDS, som kan være dødelig uten riktig behandling med antiretrovirale og andre medikamenter. Det finnes ingen kur for HIV, men det kan opprettholdes som en kronisk, men håndterlig, tilstand når du er på den rette kombinasjonen av medisiner.

HIV Symptomer

Det kan være ingen eller bare mindre symptomer i de tidlige stadier av HIV. Disse symptomene er hodepine, sår hals, hovne kjertler, body utslett og feber. HIV symptomer på dette stadiet er lik til mono og de fleste andre vanlige virus. Som HIV utvikler og mer seriøst kompromisser immunforsvaret, symptomer inkluderer vekttap, diaré, kronisk hoste og tidligere symptomer i mer alvorlige former. Det er ikke før den utvikler seg til AIDS viruset at de mest alvorlige symptomer på nattesvette, opportunistiske infeksjoner og lesjoner er til stede.

Mono Oversikt

Mono eller mononukleose, er en manifestasjon av den Epstein-Barr-viruset. Det er overført gjennom spytt og kan inngås gjennom kyssing, inges rester av en infisert person hoste eller nyse og dele bestikk og drikkevarer med smittede personer. Mono er ikke ansett for å være en alvorlig tilstand, men krever mye hvile og lavt aktivitetsnivå i en periode på uker å fullt igjen. En blodprøve blir brukt til å diagnostisere mono positivt. Det er ikke noe medikament som kan tas for å kurere mono som det er et virus; men sykdommen vil gå sin gang over en periode på 4-8 uker med en tilstrekkelig mengde av resten og væsker.

Mono Symptomer

Symptomene på mono speil tidlige HIV symptomer. Disse symptomene er hovne kjertler, hodepine, kropps utslett og feber. I tillegg vil personer med mono føle tretthet, generell svakhet, tap av appetitt og hevelse i milten. Den svelling av milt er en alvorlig symptom, og de som påføres denne svelling trenger for å unngå fysisk aktivitet for å unngå en milt ruptur.

HIV eller Mono

HIV og mono symptomene er svært like når HIV er fortsatt i en tidlig fase. Når en person har symptomer på mono eller en hvilken som helst annen lignende virus, noen bekymring at symptomene kan være en indikasjon på HIV. Hvis du er bekymret for at dine symptomer kan være HIV snarere enn mono eller noen andre mindre sykdom, gå til klinikken din for en HIV-test. Du er på nesten ingen risiko for hiv hvis du ikke har hatt ubeskyttet sex eller delt nåler med noen andre. Imidlertid er en HIV test lett å fullføre for å dempe frykten og sørg for at du raskt komme fram til en riktig diagnose.