Digidexo.com

Tegn og symptomer på levertoksisitet og leversvikt

Tegn og symptomer på levertoksisitet og leversvikt


Levertoksisitet er et begrep som brukes for å beskrive skader på leveren av visse kjemikalier. Vanlige gjerningsmannen bak denne tilstanden er reseptbelagte legemidler, narkotiske stoffer og selv visse urte kosttilskudd og vitaminer. Det er viktig å forstå de tegn og symptomer assosiert med levertoksisitet, som forblir ubehandlet kan det resultere i leversvikt.

Gulsott

Gulsott er en tilstand som forårsaker gulfarging i det hvite i øynene (sclerae) samt huden. Det er et resultat av en overdreven oppsamling av bilirubin i blodet. Bilirubin er en gulaktig brun kjemikalie i galle, et stoff som produseres av leveren. Som leveren mister evnen til effektivt å bryte ned disse kjemikaliene, lagrer de opp i kroppen, noe som resulterer i gulsott. Jo mørkere gulning, jo verre tilstanden til leveren.

Misfarging av urin og avføring

Tilstedeværelse av bilirubin i avføring er det som gir sin mørke farge. Når det ikke er riktig prosessert i leveren, kan det føre til at avføring å være blek farge. Videre kan denne overskytende oppbygging av bilirubin bli tilstede i andre kroppsvæsker slik som urin. Urin som er mørk i farge kan være en indikasjon på overskytende bilirubin, et tegn på leverskade.

Kronisk kløe i huden

Når human lever er kompromittert, er et vanlig symptom ekstrem kløe og irritasjon av huden. Mindre er kjent om hvorfor dette fenomenet oppstår. Noen spekulerer det er resultatet av leverens manglende evne til å filtrere de vanlige giftstoffer og irriterende stoffer som kommer inn i menneskekroppen. Med ingen steder å gå, kan disse giftstoffene noen ganger hoper seg opp i huden, forårsaker kløen.

Hovne ben og / eller magen

I alvorlige tilfeller av levertoksisitet og leversvikt, kan overflødig væske hope seg opp i kroppen. Vanligvis disse væskene samles i bena og føre til hevelse, en tilstand som kalles ødem. Denne væsken kan også hope seg opp i magen, forårsaker hevelse og smerte. Når væsken samler seg i magen, er det kjent som ascites.

Easy blåmerker og blødninger

Av de mange jobbene leveren er ansvarlig for, en av de mest kritiske er produksjonen av proteiner som hjelpemiddel i clotting av blod. Som mindre av dette protein er gjort tilgjengelig, blir det lettere for kroppen å bli knekket. Hyppige neseblod er ofte et annet symptom på denne mangelen på clotting proteiner.